Харків’яни переглянули документальну стрічку «Возз’єднання: 10 років після війни»

19 квітня харків’яни переглянули документальну стрічку «Возз’єднання: 10 років після війни»

Фільм переносить нас у події Косово 1999 року. Тоді, в період сербсько-албанського конфлікту, група молодих людей з кожної сторони діалогували з опонентами, розказували про себе, ділилися своєю точкою зору на ситуацію. А через 10 днів розпочалося бомбардування НАТО. Між цими людьми втратився зв’язок, а життя розкидало їх по світу.

Після 10 років конфлікту, вони зібралися на діалогову зустріч, де за минулою схемою ділилися своїми пережиттями, страхами та болем, який завдала їм війна. Коли група переглянула зйомки минулої зустрічі, що відбулася 10 років тому, то приходить усвідомлення того, що черезтакий проміжок часу можна зрозуміти аргументи обох сторін і єдиний шлях до воз’єднання – це діалог.

 

Після перегляду фільму відбулося обговрення побаченого. Присутні зауважили, що існуючий конфлікт в Україні відрізняється від побаченого, проте шлях до пошуку порозуміння – один, це проведення діалогових зустрічей, які допоможуть людям з протилежною точкою зору, почути один одного.

Як зауважила одна глядачка: “Українцям доведеться докласти зусиль, аби сформувати гармонійне суспільство, в якому люди готові почути один одного та спільно працювати над єдиною метою. І лиш спільною працею ми зможемо осягнути омріяного миру в Україні!”

 

Нагадуємо, що захід відбувся в рамках реалізації проекту «Об’єднуючи людей заради миру»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *