2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, які призвели до …

2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення, які призвели до загибелі близько 48 осіб. Конфлікт розпочався між проукраїнсько налаштованими громадянами, ультрас футбольних клубів «Чорноморець» та «Металіст» з одного боку й проросійськими сепаратистськи налаштованими активістами з іншого боку.

Протистояння почалися у центрі міста на вулицях Грецькій, Дерібасівській, Грецькій площі, а згодом перейшли у гоніння проросійських активістів по більшій частині центра міста на їх місце дислокації, Куликове поле. Саме там, на Куликовому полі, було найбільше жертв, зокрема, через підпал штабу сепаратистів у Будинку профспілок.

В тому, як розвивалися події в Одесі мусять нести відповідальність одеські міліціонери та їх керівництво за те, що допустили і очевидно покривали сепаратистів, які взяли до рук зброю і намагалися влаштувати терористичний захід “Русская весна”. Міліція фактично стала співучасником злочинних дій своєю халатністю та бездіяльністю.

Носії “рускава міра” мали при собі як травматичну, так і вогнепальну зброю. Після найпершого вбитого, яким виявився один з ультрасів, протистояння набуло жорсткіших та рішучіших дій проукраїнських активістів.

Сепаратисти, рятуючісь від ультрас та самооборони Одеси, забарикадувалися в будинку профспілок. Достименно невідомо хто здійснив підпал будівлі, та на якому поверсі сталося перше займання. Також дивним видається той факт, що сепаратисти, які намагались чинити опір з будівлі, дивним чином, в більшості погорільців чомусь не змогли вибити вікна та здійснити спробу порятунку. Дякі з них обгоріли в неприродніх позах, що може свідчити про те, що згоріли вони після того, як різко знепритомніли. Розглядається версія диверсії та розпилення газу, що могло бути зроблено спеціально для резонансу в Україні та Росії.

Російська пропаганда звинувачувала патріотів у тому, що коли сепаратисти почали стрибати з вікон від вогняної пастки в якій опинилися, начебто, поранених почали добивати агресивний ультрас.

Насправді, відео і фотофіксація показали протилежне. Патріоти спромоглися допомогти зняти з підвіконь та кондиціонерів “товаріщей” з колорадськими стрічками і пов’язками. Також надавали першу домедичну допомогу і допомагали працівникам швидкої допомоги.

Сьогодні проросійські сили намагаються маніпулювати фактами і свої невдалі подвиги та захоплення намагаються перекласти на плечі патріотів. Однак якби не ця страшна і трагічна подія, Одесу чекала б участь окупованого Донецька та Луганська.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *