Існування курорту Місхор під загрозою ‒ активіст

У Криму зовсім скоро почнеться новий курортний сезон. Про ситуацію з підготовкою до сезону в Місхорі (приморська кліматична курортна місцевість на Південному узбережжі Криму ‒ КР) в інтерв’ю Крим.Реалії розповів активіст із Кореїза Євген Жуков.

Незважаючи на свій пенсійний вік, він активно захищає інтереси місцевої громади, бере участь у зустрічах громадськості з російською владою Ялти та Криму. Жуков написав десятки листів і звернень з приводу проблемних питань кримського регіону, висвітлює їх у багатотисячних групах.


Євген Жуков

‒ Євгене, всі курортні міста Криму готуються до курортного сезону, яка ситуація з цим у вашому рідному Кореїзі?

Минулого сезону забруднення пляжів Місхора спричинило масу інфекційних захворювань

‒ Найбільша проблема селища Кореїз ‒ це відведення стічних вод. Минулого сезону забруднення пляжів Місхора спричинило масу інфекційних захворювань, що, у свою чергу, ставить під загрозу новий курортний сезон, який ще не почався. Мало того, саме існування курорту Місхор під загрозою.

‒ Чому ви так думаєте?

‒ Не вірю, що Олексій Челпанов (голова російської адміністрації Ялти ‒ КР) домагається чогось хорошого для міста! Моя невіра має під собою підстави. За його дорученням два місяці тому працювала створена ним комісія з питань водовідведення у селищі Кореїз. Один з найкращих курортів Ялти, Місхор, страждає від скидання нечистот Кореїзом, який не має водовідведення.

Наприклад, громадський туалет кафе «Старе джерело» ТОВ «Кайрос» вивело свої стоки в річку Узень-Чушме, що впадає в море поблизу санаторію «Дюльбер». Стічні води від нижньої станції канатної дороги Місхор-Ай-Петрі та розташованих поруч будинків заливають пляж санаторію «Морський прибій». Усі порушення серйозні, але я не маю на меті їх перерахувати. Важливіше те, що Челпанов досі не вислухав членів комісії і не вимагав звіту про її роботу. У світлі того, що давно час готуватися до сезону, ситуація з нечистотами, що стікають на пляж, набуває особливої актуальності й вимагає термінового вирішення. Ау, Олексію Володимировичу! Вас ще цікавить питання очищення пляжів від нечистот? Адже є слушні пропозиції.


Санаторій «Дюльбер»

‒ Яка ситуація з місцевими санаторіями?

Новий господар не поспішає вкладати кошти в ремонт і реставрацію палацу

‒ Практично всі санаторії продані й стали чиєюсь власністю. На прикладі санаторію «Дюльбер» можу сказати, що новий господар (перебуваючи під санкціями ‒ КР) не поспішає вкладати кошти в ремонт і реставрацію палацу. Вікна, двері, балкони давно потребують ремонту. Пляжні карти не приведені до ладу, а солярії цього року відкривати не можна: бетонні опори зруйновані, дерев’яний настил згнив. Від працівників санаторію чую скарги на зменшення заробітної плати. Думаю, що в санаторіях «Місхор» та «Ай-Петрі» картина приблизно така ж, адже власник у цих санаторіїв один.


Санаторій «Місхор»

‒ Чи у кращому стані готелі?

‒ З приводу готелів можу сказати, що сьогодні пропозиція випереджає попит. Я спеціально запитав агента з оренди житла про прогнози щодо потоку відпочивальників. Каже, що дуже слабко. Є бронювання, але тільки на липень-серпень. Потік відпочивальників очікується меншим, ніж торік. Хоча… торік говорили те саме.


Канатна дорога Місхор-Ай-Петрі

‒ Що з доступністю пляжів?

‒ Пляжі для приїжджих продовжують залишатися малодоступними. Практика минулого року, коли за вхід на пляж брали по 200 рублів з людини, очевидно, збережеться, а сервіс залишиться «ненав’язливим»!

‒ Яка ситуація з цінами?

‒ Занадто високі ціни на продукти стали шокувати навіть самих продавців. Прожити на пенсію зараз можна тільки, відмовляючи собі в усьому.

‒ Що скажете про роботу громадського транспорту?

‒ Автобуси на Ялту графіку не дотримуються, в салонах брудно, машини старі. Однак хамства водіїв відносно пенсіонерів стало менше. Сервісу в селищах немає як такого. Сумно й те, що транспортне сполучення між Кореїзом та іншими селищами може залишитися ускладненим через обвал головної дороги Севастопольського шосе поблизу верхнього Місхора. Об’їзд крутий і незручний. Схоже, що голову селищної адміністрації Раміля Мурсакаєва питання підготовки до сезону не дуже хвилюють. Очевидно, що в «рідній гавані» жити ми стали гірше!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *