Католицьких єпископів закликали оголосити Папу Франциска єретиком

Дев’ятнадцять католицьких священиків і вчених закликали єпископів оголосити Папу Римського Франциска єретиком. Це вже не перша атака ультраконсерваторів на понтифіка через розбіжності з різних питань, від причастя для розлучених до релігійного різноманіття.

Найбільш помітний представник групи – отець Ейдан Ніколс, 70-річний британський священик з ордену домініканців, автор численних книг, і один із найбільш шанованих теологів в англомовному світі. Решта учасників ініціативи не настільки відомі.

«Ми зробили це, як крайній захід, щоб відреагувати на подальшу шкоду, якої завдають слова та дії Папи Франциска протягом декількох років, і яка стала причиною однієї з найсерйозніших криз в історії Католицької церкви», – йдеться в 20-сторінковому листі.

У листі стверджується, що папа Франциск занадто сильно пом’якшив позицію церкви щодо низки питань. Автори вважають, що він недостатньо різко засуджує аборти і занадто терпимо ставиться до геїв, протестантів і мусульман.

Лист був опублікований у вівторок на консервативному католицькому сайті LifeSiteNews, який не раз ставав платформою для критики на адресу Папи Римського. Минулого року сайт опублікував документ, в якому колишній посол Ватикану у Вашингтоні, архієпископ Карло Марія Вігано, закликав понтифіка покинути посаду

Офіційний представник Ватикану ніяк не прокоментував лист, що містить десятки виносок, цитат із Біблії, висловлювань попередніх понтифіків і окрему бібліографію. Автори листа закликають громадськість підписати онлайн-петицію.

Автори закликають єпископів «у терміновому порядку зайнятися проблемою публічної прихильності папи Франциска до єресі» та закликати його «відректися від висловлених ним єретичних ідей».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *