Поговоривши з Путіним, Трамп заявив про “безпечніший світ”, але Демократи кажуть, що він звів нанівець роботу дипломатів

Відносини між США та Росією мають значний потенціал для покращення. Про це у суботу заявив у Twitter президент США Дональд Трамп, коментуючи розмову із президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбулась напередодні.

Під час розмови між президентом Дональдом Трампом та Володимиром Путіним, яка відбулася у п’ятницю, серед іншого президенти підняли питання ситуації у Венесуелі, України, торкнулися новообраного президента України Володимира Зеленського.

"Вчора мав прекрасну телефонну розмову з президентом Росії Путіним. Існує надзвичайний потенціал для хороших/чудових відносин з Росією, попри те, що ви читаєте та можете бачити у ЗМІ, які продукують брехливі новини. Лише подивіться, як вони (маються на увазі ЗМІ) ввели вас в оману щодо "Змови з Росією". Світ може бути кращим та безпечнішим місцем. Добре!", – відзначив Дональд Трамп у суботу.

Численні політики-демократи та політичні коментатори у США розкритикували Трампа за розмову з Путіним, та коментарі президента, які за нею послідували. Серед іншого президенту США особливо "перепало" за його слова, що Росія не прагне відігравати роль у політичних процесах у Венесуелі.

​Такі​ слова Трампа контрастують із заявами представників його Адміністрації, де днями заявляли про можливість використання США сили у Венесуелі. Державний секретар США Майк Помпео також заявляв, що Росія не дала президенту Венесуели Ніколасу Мадуро залишити її.

"Трамп чітко показав, що зовнішня політика США – це іграшка Путіна. Путін може робити, що його заманеться поки у нього є можливість 10 хвилин поговорити з нашим президентом по телефону", – твітує сенатор-демократ Кріс Мерфі.

"Президент каже, що вірить, що Росія триматиметься осторонь Венесуели, бо він вірить пліткам Путіна? Російські військові вже у Каракасі! Місяці роботи венесуельців та наших дипломатів зведені нанівець Дональдом Трампом після його телефонної розмови з Путіним", – твітує впливовий сенатор-демократ Чак Шумер.

Водночас окремі оглядачі та політики з подивом реагують на войовничість риторики критиків президента, які на їх думку, втягують США у нову війну у Венесуелі.

"Неоконсерватори, неоліберали та мейнстрімні ЗМІ – всі озвучують той самий сценарій: Війна, війна, війна!!! Про Трампа у ЗМІ позитив лише, якщо він погрожує війною, або веде бойові дії. Сьогодні Венесуела. Завтра Іран? Куба? Хто наступний? Не дивно, що Північна Корея не відмовляється від ядерної зброї", – твітувала ще у четвер конгресвумен від Демократичної партії Тулсі Габбард.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *