5 травня 2014 року поблизу населеного пункту Семенівка на східній околиці …

5 травня 2014 року поблизу населеного пункту Семенівка на східній околиці Слов’янська відбувся бій, який увійшов яскравою сторінкою в новітню історію України. У запеклому бойовому зіткненні, в якому чи не вперше з початку проведення антитерористичної операції російські найманці застосували важке озброєння, українські військові здобули блискучу перемогу над ворогом, проявивши найвищий бойовий вишкіл і відвагу.
О п’ятій ранку того травневого дня два розрахунки калинівського оперативного полку разом із бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа» та десантниками Збройних сил на бронетранспортерах рушили в напрямку Слов’янська, але поблизу залізничного мосту біля населеного пункту Семенівка потрапили в засідку.
На допомогу бойовим товаришам вирушила тактична група. Інтенсивний бій тривав кілька годин. Терористи вели шквальний вогонь по українським військовим, зайнявши позиції в житлових будинках і прикриваючись мирними жителями як живим щитом. Однак гвардійці та спецназівці змогли вибити ворога з позицій, зберігши при цьому десятки життів мирних людей. Це можна назвати не просто подвигом, а проявом великої честі, гідності, поваги до громадян країни і правил ведення війни.
В запеклому бою полягли справжні професіонали: командир сумського відділу СБУ «Альфа» підполковник Олександр Анищенко, інструктор київської «Альфи» майор Руслан Лужевський, прапорщик полку «Ягуар» Віктор Долинський.
Вічна пам’ять та слава загиблим. Слава всім українським воїнам, які сьогодні боронять нашу країну!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *