Сан-Франциско витрачає понад $70 млн на прибирання фекалій з тротуарів – однак вулиці все брудніші

Торік Сан-Франциско витратило рекордні $72,5 млн на прибирання з тротуарів. San Francisco Chronicle повідомляє, що за перші три місяці зменшилась кількість повідомлень про "наметові містечка" безхатьків і про викинуті голки від шприців, однак кількість людських фекалій і посліду тварин на дорогах міста лише зростає.

Комунальники виправдовуються: причина не у тому, що вони менше прибирають. За перші три місяці року кол-центр міста отримав на 7% більше дзвінків із повідомленнями про екскременти на тротуарах – у середньому 65 дзвінків на день.

Щоб боротись із засиллям нечистот, влада міста хоче встановити більше смітників, які зараз випорожнюють тричі на день, а також громадських вбиралень.

Мер Сан-Франциско Лондон Брід, яка оголосила прибирання вулиць одним зі своїх пріоритетів, заявила, що самі містяни повинні змінити свої звички.

З початку року поліція зафіксувала 423 випадки випорожнень у громадських місцях, однак скільки з цих людей сплатили штраф – невідомо.

Джерело проблем із нечистотами на вулицях – не місцеві жителі, які мають туалети й смітники у себе вдома, пояснює влада.

Натомість, фекалії залишають наркоторгівці, п’яниці та безхатьки. А отже, проблема потребує комплексного вирішення.

Раніше соціологи провели дослідження з гігієни американців і виявили, що чверть американців миються лише раз на 3 дні, кожен десятий житель США не змінює постіль частіше, ніж раз на два місяці, а 4% американців носять ту саму спідню білизну по 4 дні й довше.

Дивіться також: У Лос-Анджелесі з’явилася закарпатська кава. Відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *