Мені не соромно дивитися в очі українським воїнам та є про що звітувати перед українським народом – Президент в Авдіївці

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко заявив, що найважливішим завданням для нього на початку і впродовж всієї каденції було відновлення українського війська, щоб армія могла протистояти агресору.

«Моїм найважливішим завданням на посаді Президента України було зробити все можливе для того, щоб змінити ту критичну ситуацію в якій опинилися Збройні Сили України на початку російської агресії. І хочу наголосити, що мені не соромно дивитися в очі вам, українським воїнам. Та є про що звітувати перед українським народом. Звітувати за те, що зроблено за час моєї діяльності на посаді Президента України і Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України», – сказав Петро Порошенко під час спілкування з військовослужбовцями ООС у Авдіївці.

«Армія повністю відновила боєздатність, набула унікального бойового досвіду, наростила оперативні спроможності, покращила технічну оснащеність та забезпеченість. Ми навчилися рішуче відбивати атаки російського агресора. І наші війська демонструють вміння налагоджувати ефективну систему управління та взаємодії», – констатував він.

Президент нагадав, що рік тому відбулось переформатування Антитерористичної операції у операцію Об’єднаних сил. І хоч подання до Верховної Ради закону про деокупацію Донбасу тоді мало низку критичних зауважень, саме цей документ «надає нові сили, нову спроможність і нові можливості для Збройних Сил».

За його словами, Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави дають жорстку відсіч агресору. «Спільними зусиллями ми наростили систему органів військового управління, сформували командування Десантно-штурмових військ, командування Сил спеціальних операцій, Об’єднаний оперативний штаб, які вже набули спроможностей з управління підпорядкованими військами. Сформовано низку нових бойових бригад і військових частин оперативного, тилового та технічного забезпечення», – додав Президент.

«На потенційно загрозливих напрямках створено і проведено нарощування відповідних угруповань військ, що дозволило забезпечити готовність до відбиття агресії не лише зі Сходу, але й з будь-яких інших напрямків. З урахуванням наявних сил і засобів, нарощено систему протиповітряної оборони держави. Збільшено авіаційний парк та бойовий склад зенітно-ракетних військ. Наша авіація міцнішає та набуває більшої майстерності», – також підкреслив Глава держави.

Крім того, на нових місцях дислокації відновлюються Військово-Морські Сили, сформовані Морське командування і командування морської піхоти, які набувають нових спроможностей.

«Чисельність військовослужбовців за контрактом досягла 85% загальної чисельності Збройних Сил. Кількість резервістів зросла і зараз становить 200 тисяч військовослужбовців», – наголосив Петро Порошенко.

Він також нагадав, що за його дорученням Міністерством оборони України зараз реалізується програма будівництва гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників у військових містечках місць постійної дислокації бойових військових частин.

Робоча поїздка Президента до Донецької області

6 травня 2019 року – 14:10

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *