Президент присвоїв почесне звання «Заслужений вчитель України» вчительці української мови та літератури з Авдіївки Марії Марченко

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Заслужений вчитель України» вчительці української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Авдіївки Марії Марченко. Глава держави вручив відзнаку Марії Марченко під час відвідання школи, де вона працює, в ході робочої поїздки до Донецької області.

Петро Порошенко зайшов на урок української мови, який проводила пані Марія і запитав у учнів чи згодні вони із тим, що їхня вчителька Марія Григорівна удостоєна звання «Заслужений вчитель України». Діти відповіли Президенту «так».

Почесне о звання «Заслужений вчитель України» Глава держави присвоїв Марії Марченко за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, навчання і виховання учнівської молоді, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

«Спасибі вам за те, що стільки років Ви віддали за те, щоб українська мова тут запанувала – на сході, східному кордоні нашої держави у Донецькій області», – сказав Петро Порошенко.

Він особливо відзначив освітню реформу та всі зміни, які відбулись у галузі за останні п’ять років. Зокрема, Президент нагадав про ухвалення закон про освіту, реалізацію програми  «Нова українська школа», а також прийнятий закон про функціонування та захист державної мови.

Глава держави також відзначив вихованців Марії Григорівни. «Це вже справжні громадяни України. Думаю, що після ваших уроків вони вже навіть краще за Президента знають українську мову», – сказав він.

Президент також зазначив, що йому приємно було бачити при в’їзді у Авдіївку напис:  «Авдіївка – це Україна».

Президент також оглянув мурал, створений на честь Марії Григорівни на стіні одного будинків міста.

 

Робоча поїздка Президента до Донецької області

6 травня 2019 року – 14:10

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *