Зміцнення обороноздатності держави залишиться моїм пріоритетом номер один – Петро Порошенко про переоснащення ЗСУ

«Хочу вас запевнити, що питання зміцнення обороноздатності держави і у подальшому залишаться пріоритетом номер один у моїй державницькій та політичній діяльності, навіть після того, як незабаром складу повноваження Президента та Верховного Головнокомандувача», – сказав Петро Порошенко під час спілкування з військовослужбовцями ООС у Авдіївці.

Він підкреслив: «Системні заходи реформування сектору безпеки, поступове наближення Сил оборони до стандартів армій країн-членів НАТО, планове надходження нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки значно розширює бойові спроможності Збройних Сил України».

«Як Президент України і як Верховний Головнокомандувач я можу із впевненістю стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити нашу державу», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, завдяки концентрації зусиль, цілеспрямованій і наполегливій роботі працівників підприємств оборонно-промислового комплексу України лише протягом 2018 року у війська було поставлено більше 3000 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки, близько 500 тисяч боєприпасів, 2000 одиниць сучасних зразків стрілецької зброї і антиснайперських комплексів.

«Бронетанкова, морська, авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси «Корсар», «Стугна», «Бар‘єр», ракети до них. Не треба забувати і про протитанкові комплекси «Джевелін», новітню американську, канадську та інших наших партнерів антиснайперську зброю, новітні піхотні вогнемети РПВ-16, системи нової протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, засобів зв‘язку виробництва Ізраїлю, Туреччини», – перерахував Глава держави. «Сьогодні ми маємо для цього всі необхідні можливості і все це надходить на озброєння у ваші військові частини і посилює обороноздатність Збройних Сил», – додав він.

«Хочу наголосити, що ми на цьому не зупиняємося та продовжуємо працювати на перспективу, щоб забезпечити захисників новим та більш сучасним озброєнням та військовою технікою», – підкреслив Президент.

Зокрема, продовжується оновлення бронетанкового озброєння, триває серійний випуск сучасних зразків вітчизняного виробництва – модернізованих танків Т-64, нових бронетранспортерів БТР-3, БТР-4. Здійснюється модернізація вітчизняного протитанкового ракетного комплексу «Стугна-М», «Стугна-П», який у плановому порядку надходить на оснащення наших підрозділів та демонструє високу ефективність у ході його бойового застосування у районі операції Об’єднаних сил.

«Триває оснащення наших бойових частин сучасними безпілотними літальними апаратами вітчизняного та імпортного виробництва. Надійшли на озброєння ударні безпілотні літальні апарати, контракт на постачання яких був підписаний за моєю участю під час перебування у Туреччині», – також розповів Глава держави.

Він нагадав, що відбувається модернізація реактивних систем залпового вогню «Град» і  «Смерч». Завершилося випробування модернізованих зенітних ракетних комплексів «Куб» і «Тор», які повертаються до складу бойових підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ.

«На завершальному етапі – випробування та прийняття на озброєння нового ракетного комплексу морського та сухопутного призначення «Нептун», крилатих ракет, десантних катерів, модернізація самохідних гаубиць та артилерійських систем», – додав він.

Петро Порошенко зазначив: «Україна, нарешті, розпочинає серійне виробництво реактивних систем залпового вогню «Верба» та пускової установки для «Вільхи». Перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже у цьому 2019 році. Пункти управління протиповітряної оборони оснащуються новими автоматизованими системами управління, здійснюється розробка вітчизняних зенітних ракетних комплексів».

Робоча поїздка Президента до Донецької області

6 травня 2019 року – 14:10

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *