Розслідування заволодіння 1,8 млн грн «Миколаївоблтеплоенерго» завершено


Детективи НАБУ завершили розслідування фактів заволодіння понад 1,75 млн грн Обласного комунального підприємства (ОКП) «Миколаївоблтеплоенерго».  8 травня 2019 року колишьному в.о. директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», підозрюваному у вчиненні злочину, відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.
Дії посадовця кваліфіковано за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України.
 
За даними слідства, у листопаді 2015 року колишній в.о. директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» уклав з ТОВ «Компанія Укренергосервіс» 138 договорів підряду на виконання робіт з встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках у Миколаєві. Водночас, підозрюваний вніс у акти приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо комплектації та вартості встановлених теплових лічильників. В результаті таких дій, колишній в.о. директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» заволодів коштами підприємства у розмірі понад 1,75 млн грн.
 
Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро розпочали у травні 2018 року.
 
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *