В Білому домі прокоментували можливість сина Трампа свідчити в Сенаті про зв’язки з Росією

Дональда Трампа молодшого, сина президента США, викликано для свідчень в комітеті Сенату США з розвідки. Під час свідчень, Трамп молодший відповідатиме на питання в рамках розслідування Комітетом зв’язків передвиборчої кампанії Трампа з Росією.

Ймовірно, питання торкнуться попередніх свічень Трампа молодшого, який, виступаючи перед Комітетом 2017 року, не зміг пригадати багатьох деталей свого спілкування з росіянами, а низка його свідчень суперечила інформації наданій колишнім юристом Трампа Майклом Коеном, який заявляв, що син Трампа брав більш активну участь в проекті Trump Tower в Москві.

Дональд Трамп молодший назвав повістку "PR трюком" і в коментарі пресі нагадав, що він надавав багатогодинні свідчення в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який не виявив фактів змови між передвиборчою кампанією Трампа та Росією. Низка сенаторів-республіканців також розкритикували рішення Комітету викликати Трампа молодшого. Сенатор Джон Корнін заявив, що "розуміє" розчарування Трампа молодшого необхідністю знову давати свідчення.

Голова республіканців у Сенаті Мітч Макконнел заявив: "справу закрито", коментуючи розслідування російського втручання до виборів США 2016 року.

Сенатор-республіканець Ренд Пол уритично відгукнувся на рішення голови Комітету і члена Республіканської партії Вільям Барра викликати сина Трампа.

"Очевидно голова Комітету з розвідки Сенату, республіканець, не отримав повідомлення від лідера більшості, що справу закрито", – написав Ренд Пол у Twitter.

Водночас, в.о. голови служби Білого дому в інтерв’ю CBS News наголосив, що коментар Макконнела стосувався лише президента, а не його сина. Він сказав, що Дональд Трамп та Дональд Трамп молодший – це "дві різні особи. Вони мають одне ім’я, і, очевидно, Дон молодший є сином президента. Однак, гадаю, Макконнел говорив про те, що підозри знято саме з президента".

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *