Луганщина серед областей, де впроваджується телемедицина Телемедична …

Луганщина серед областей, де впроваджується телемедицина

Телемедична послуга запрацювала у 905 амбулаторіях, в яких працює 1400 сімейних лікарів. Вже проведено 1854 телемедичні консультації (по кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) для сільського населення.

Це пілотний проект, впроваджений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Так, планується за два роки покрити всі амбулаторії мережею Інтернет, забезпечити їх телемедичним обладнанням, транспортом.

На обласному рівні підібрано 268 вузькопрофільних спеціалістів, які консультують сімейних лікарів за допомогою телемедицини на другому та третьому рівнях. Окрім Луганщини, до цього процесу приєдналися Харківська, Кіровоградська, Полтавська області, Донецька, Івано-Франківська, Рівненська, Миколаївська і Київська області.

За словами Віце-прем’єр-міністр – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, вже є дуже позитивний досвід з МОН щодо впровадження Нової української школи і Нового освітнього простору, де змінюється багато ДБН у дитячих дошкільних закладах, школах тощо. Ці ж самі принципи сповідуються й у реформі первинної медицини. Тут такі ж високі вимоги до приміщень, переліку обладнання та послуг.

За матеріалами Мінрегіону

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *