США очікують підвищення тарифів з боку Китаю – радник Білого дому Ларрі Кадлоу

Радник Білого дому заявив у неділю, що очікує, що Китай відповість підвищенням тарифів на експорт товарів зі США після того, як президент Дональд Трамп різко збільшив тарифи на китайські продукти, що прямують до США.

Головний економічний радник Білого дому Ларрі Кадлоу розповів в програмі "Fox News Sunday", що "обидві сторони постраждають" від ескалації торговельної війни між США та Китаєм, двома найбільшими економіками світу. Хоча він додав, економіка США повинна впоратися.

У США, сказав радник, "можливо, найжорсткіші тягарі" понесли фермери, які продають сою, кукурудзу та пшеницю Китаю. Але він сказав, що адміністрація Трампа "допомагала їм раніше з втраченим експортом" за допомогою субсидій на 12 млрд. доларів. "Ми зробимо це знову, якщо нам доведеться", – сказав Кадлоу.

Він додав, що Сполучені Штати повинні побачити, що Китай погодиться на «дуже сильні» примусові положення у новій угоді, і сказав, що каменем спотикання є небажання Пекіна вносити узгоджені зміни в закон.

Він пообіцяв, що тарифи будуть залишатися на місці, поки продовжуватимуться переговори. Кадлоу заявив, що існує "висока вірогідність", що Трамп зустрінеться з китайським президентом Сі Цзіньпіном на саміті G20 в Японії наприкінці червня. До минулого тижня були очікування, що Трамп і Сі підпишуть торговельну угоду на саміті.

У п’ятницю уряд США підняв мита з 10 до 25% на понад 6 тисяч категорій товарів, вироблених в Китаї, після того як сторони не змогли домовитись про нову торговельну угоду. Міністр Фінансів Стівен Мнучин заявив, що нового раунду переговорів на цей час не планується. Китайський уряд погрожує відповісти на підвищення мит, але деталей не повідомляється. Дональд Трамп застеріг Китай діяти швидко, інакше Пекін можуть чекати ще гірші умови угоди під час його другого терміну.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *