Петро Порошенко: З мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду

Президент України Петро Порошенко наголошує, що вибори Глави держави пройшли чесно і демократично, і весь світ визнав їх результати. Рішення про проведення інавгурації та вступ на посаду нового Президента залежить від Верховної Ради України. Про це Петро Порошенко сказав в інтерв’ю журналістам в ході робочого візиту до Брюсселя.

«Сьогодні м’яч знаходиться на полі Парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб Парламент якнайшвидше визначився із датою інавгурації. І з мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду», – заявив Президент.

Він також зауважив, що окремо прозвучала позиція щодо можливих дострокових парламентських виборів. «З одного боку – політик має бути завжди готовий до виборів. Я тут не бачу жодної проблеми. З іншого боку, демократія – це є процедура. І все має бути з дотриманням конституційної і законодавчої процедури», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

«Сьогодні потрібно, щоб Парламент в рамках Конституції і законодавства знайшов те рішення, яке б і влаштувало український народ, і влаштувало обраного Президента, і забезпечило захист демократії і конституційного процесу», – резюмував Глава держави.

Петро Порошенко особливо наголосив на високому рівні проведення президентських виборів, який був визнаний всіма міжнародними партнерами України. «Я думаю, що тут позиція абсолютно прозора. Я пишаюся тим, що під моїм керівництвом були організовані вільні, демократичні вибори, які були визнані всім світом як найбільш демократичні», – підкреслив Глава держави.

Він також зазначив, що в Україні була закладена нова традиція: «Традиція полягає в тому, що одразу ж після оголошення екзітполів, я привітав Володимира Зеленського і запропонував йому будь-яку підтримку, консультації, якщо він їх потребує».

Глава держави також наголосив, що Центральна виборча комісія у визначені українським законодавством терміни, які передбачають термін на оскарження, термін на подання і розгляд відповідних скарг «бездоганно провела підрахунок голосів».

Робочий візит Президента України до Брюсселя

13 травня 2019 року – 16:49

© Фото Михайла Палінчака

© Фото Михайла Палінчака

© Фото Михайла Палінчака

© Фото Михайла Палінчака

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *