Трамп зустрінеться з Путіним у Японії, хоча казав, що зустріч буде можлива, коли звільнять українських моряків

Президент США Дональд Трамп зустрінеться із президентом Росії Володимиром Путіним у червні під час саміту G-20 у Японії. Про це повідомляє видання Politico.

Журналісти видання наводять слова президента США про те, що "нормальні стосунки" з Росією мають сенс. При цьому Трамп наголосив, що він був найжорсткішим щодо Росії і наклав на Москву беспрецедентні санкції.

Заява президента США пролунала на тлі візиту до Москви державного секретаря США Майка Помпео, який у Росії заявив про намір Трампа покращити відносити між двома країнами. Водночас Помпео застеріг Росію від втручання у вибори президента в США у 2020-му році та закликав припинити підтримувати режим Ніколаса Мадуро у Венесуелі.

Президент Росії Путін заявив, що прагне "повного відновлення" відносин між Росією та США. Про це повідомляє агенція новин AFP.

Готовність Трампа зустрітись із Володимиром Путіним різко засудив колишній посадовець адміністрації Барака Обами, директор "Центру Байдена" Майкл Карпентер. Екс-чиновник згадав, що минулого року Трамп скасував заплановану зустріч із Пуітним у відповідь на захоплення Росією українських моряків.

"Сьогодні держсекретар Помпео у Сочі благає Путіна зустрітись наступного місяця з Трампом у Японії. А між тим Трамп обіцяв не зустрічатись із Пуітним, доки він не звільнить 24-х українських моряків, які незаконно утримуються в російській тюрмі. Такі дії не лише жертвують Україною, але і сигналізують про слабкість", – твітує Карпентер.

Дійсно у листопаді минулого року президент США скасував зустріч із Путіним через ситуацію в Керченській протоці.

"Чекаю на змістовний саміт знову, щойно ця ситуація буде вирішена!" – твітував тоді президент США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *