Марина Порошенко відвідала відкриття виставки «українського Пікассо» Олександра Богомазова

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко взяла участь у відкритті виставки художника-авангардиста Олександра Богомазова, яка проходить у Національному художньому музеї України. Кураторкою виставки стала Олена Кашуба-Вольвац, завідувач відділу мистецтва XIX-початку XX століття.

Відкриваючи виставку, Марина Порошенко підкреслила, що Богомазов – автор численних полотен, які експонуються в музеях і приватних колекціях Лондона, Нью-Йорка, Венеції, Цюріха, Токіо, Сан-Франциско, Загреба та інших міст. «І сьогодні Майстер повернувся в Україну. Тепер його цінують і тут – за мужність новатора,  за теоретичні відкриття, за плідну педагогічну діяльність, за патріотизм і за всесвітню славу, яку він здобув Україні».

На виставці «Олександр Богомазов. Творча лабораторія» представлено найповнішу версію творчості Богомазова. Роботи привезені з українських музеїв і приватних колекцій.

Також музей виставив одну з ключових робіт художника – відреставровану картину «Пилярі» 1927-1929 років. Вона була в напівзруйнованому стані в закритому «спецфонді» музею, її реставрація тривала майже три роки.

У митця є дві картини в мальовничому циклі – «Робота пилярів», і друга – «Правщики пил» 1927-го – виставлена в основній експозиції музею. Третю картину циклу художник не встиг написати через передчасну смерть, але про неї відомо з численних ескізів, які також представлені на виставці.

Виставка триватиме з 15 травня по 30 червня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *