Про проведення підсумкової атестації у четвертих та дев’ятих класах йшлося …

Про проведення підсумкової атестації у четвертих та дев’ятих класах йшлося на брифінгу

У травні вперше складають державну підсумкову атестацію учні четвертих класів. Вони мають отримати відповідні свідоцтва.
Атестація цих учнів здійснюється виключно для моніторингу якості освітньої діяльності закладів освіти. Про це розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк під час брифінгу для ЗМІ.

ДПА проводиться у формі підсумкових контрольних робіт з наступних предметів: українська мова (або мова національної меншини) та математика.
Завдання для проведення ДПА укладають учителі закладу освіти за єдиними завданнями відповідно до орієнтованих вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2018-2019 навчальному році.

Контрольні роботи проводяться на другому чи третьому уроках, крім понеділка, п’ятниці, а також перед- та післясвяткових днів.

Атестація учнів дев’ятих класів передбачає проведення письмових шкільних іспитів з трьох предметів – українська мова, математика та предмета за вибором педагогічної ради.

Як зазначив Юрій Стецюк, навчальний рік цьогоріч повинен закінчитися 31 травня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *