Маємо посилювати зусилля задля примноження міжнародної підтримки у боротьбі за повернення Криму Україні – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час реквієму до 75-их роковин геноциду кримськотатарського народу підкреслив, що нині окупант Росія намагається перетворити Кримський півострів на мілітаризовану зону, і Україна повинна зробити все для посилення міжнародної підтримки у боротьбі за звільнення своєї землі.

«Крим, наш український Крим, перетворено на мілітаристський плацдарм, при цьому не можна виключати й можливе розгортання ядерної зброї на півострові. Інфраструктура для цього вже розбудована. Росія використала останні п’ять років для її відновлення та модернізації», – підкреслив Петро Порошенко.

«У цьому контексті зусилля української влади мають бути спрямовані на збереження і примноження рівня світової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії і незаконної анексії Криму. Мають бути спрямовані на посилення світового міжнародного тиску на Росію для звільнення всіх заручників Кремля», – наголосив Глава держави.

Президент також зазначив, що необхідно вимагати від Росії і виконання рішення Міжнародного суду утримуватися від збереження чи запровадження обмежень на право кримських татар зберігати свої представницькі інституції, включаючи Меджліс кримськотатарського народу.

«Врешті-решт для повного визволення територій України від російської окупації», – підкреслив Президент.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *