У Конституції України необхідно закріпити право кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію у складі української держави – Президент

«Має бути завершене законодавче закріплення невід’ємного права кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної української держави», – заявив Президент України Петро Порошенко під час реквієму до 75-их роковин геноциду кримськотатарського народу.

«Із внесенням змін до Конституції України щодо визначення і закріплення права кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію у складі української держави, я твердо переконаний, що ми лише посилимося в наших прагненнях по відновленню державного суверенітету України над Кримським півостровом. Будемо спиратися, в першу чергу на споконвічну єдність українського та кримськотатарського народів», – наголосив Петро Порошенко.

«Крим неодмінно має бути повернуто до України, а український суверенітет має бути відновлено на Кримському півострові. І у цьому я ні однієї хвилини не сумніваюся і не сумнівався. Це точно відбудеться», – підкреслив Петро Порошенко та подякував усім кримським татарам за мужність і єдність.

Участь Президента України у реквіємі до 75-их роковин геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2019 року – 16:28

© Фото Михайла Палінчака

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *