Австрія проведе дочасні вибори, через скандал, що викрив зв’язки віце-канцлера з Росією

В неділю президент Австрії порекомендував провести нові вибори на початку вересня, щоб поновити довіру до уряду, після скандалу, що призвів до відставки віце-канцлера країни Ганца-Крістіана Штрахе.

"Цей новий початок має відбутись швидко, так швидко, як тільки дозволено Федеральною Конституцією, тому я прошу виборів … у вересні, якщо можливо, на початку вересня", – сказав президент.

У суботу канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про розпуск коаліції через скандал зі Штрахе і закликав до дочасних виборів.

Політичне падіння лідера ультраправої партії Австрії, віце-канцлера Штрахе, відбулось після того, як німецька газета "Spiegel" оприлюднила відео від 2017 року, на якому видно, як політик обговорює з особою, що видавала себе за російьску мільйонерку та родичку олігарха, наближеного до Путіна, можливість обміняти надання державних контрактів на підтримку виборчої кампанії політичної партії Штрахе.

Така розмова між політиками країни та особою, що видає себе за бізнесмена могла б відбуватись десь в країні третього світу, зазначає "Spiegel".

Група осіб, що спілкувалась на терасі гірського маєтку для відпочинку ввечері 24 липня 2017 року "пила шампанське, пригощалась тартаром з тунця та суші і обговорювала делікатну тему: як переконатись, що російський інвестор отримав би контракти від австрійського бізнесу та уряду", йдеться в репортажі.

Крім переваг в отриманні державних контрактів, в розмові також йшлося про намір росіян придбати одне з провідних видань Австрії і забезпечити його роботу в інтересах передвиборчої кампанії колітиків, присутніх на зустрічі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *