До Унева провели Прощу присвячену 150-річчю від народження Блаженного Климентія Шептицького

17-19 травня 2019 року відбулась 26-та міжнародна молодіжна піша Проща Львів-Унів, яка була присвячена 150-річчю від народження Блаженного Климентія Шептицького та 100-річчя відновлення монашества в Святоуспенській Унівській Лаврі.

Проща розпочалась у п’ятницю о 7-ій ранку Архиєрейською Літургією у храмі св. Архистратига Михаїла, яку очолив митрополит Ігор Возьняк. Приблизно о 9:30 зі Львова вийшли 750 зареєстрованих учасників. Протягом першого дня пройшли 36 км. маршрутом Львів-Лисиничі-Виннники-Соснівка-Глуховичі-Звенигород-Романів, де і заночували. По прибуттю о 21:30 мали вечерю. По дорозі зупинялися у церквах с.Лисиничі та м.Винники, де нас після молитви щиро частували священики зі своїми парафіянами.

Другого дня у суботу після Літургії у храмі св. Михаїла та смачного сніданку, прочани вирушили до Унівської Лаври маршрутом: Романів-Селиська-Ганачіївка-Затемне-Коросно-Сивороги-Унів. Число паломників збільшилось за рахунок доїзду автобусами. Ходою паломники заходили до сільських церков, де молилися та їх пригощали. Прийшовши 26 км., прибули до Лаври близько 20-ї год.

З 21:30 в Лаврі розпочались всенічні моління з нагоди Свята Унівської чудотворної ікони Матері Божої. Вечірню з литією очолив вл. Григорій Комар, єпископ-помічник з Дрогобича. Архиєрейську Літургію о 4-й ранку очолив вл. Теодор Мартинюк, єпископ-помічник з Тернополя.

Закінчилось святкування недільною Архиєрейською Літургією об 11:00, яку очолив вл. Григорій Комар. У своїй проповіді владика звернув увагу слухачів на зустріч, яка відбулась між Ісусом Христом та «розслабленим» чоловіком при купелі Витезда. Ця зустріч вчить нас правдивого спілкування в діалозі та, що Ісус Христос готовий кожного підняти з нашого особистого «розслаблення».

Дякувати Богові, завдяки молитовному покрову Богоматері, Блаженного Климентія Шептицького та всіх Святих, все відбулося дуже добре, була чудова сонячна погода.

Організаторами Прощі є Товариство студентів-католиків "Обнова" та монахи Святоуспенської Унівської Лаври. До проведення паломництва долучились різноманітні молодіжні організації та спільноти УГКЦ, громадські організації, місцева влада, служба поліції, медики та багато інших.

ієромонах Аліпій, духівник Прощі

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *