Кремінський район – лідер в області по створенню безперешкодного життєвого …

Кремінський район – лідер в області по створенню безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 23 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Під час заходу Юрій Клименко зазначив, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28 лютого 2019 році оновлено склад обласного комітету забезпечення доступності, більша частина якого є представники громадських організацій, які опікуються проблемами осіб з інвалідністю.

«Люди з інвалідністю є повноцінними членами нашого суспільства, – наголосив він. – Наш обов’язок зробити все для того, щоб життя цих людей було комфортним та безпечним на Луганщині».

Про стан обласного плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина» доповів заступник начальника управління містобудування та архітектури Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Доповідач зазначив, що минулоріч в області на реалізацію із забезпечення засобами доступності першочергових об’єктів залучено з різних джерел майже 35 млн гривень.

Більшість проектів реалізовано у Кремінському (26), Попаснянському (11), Міловському (9), Новопсковському (9) та Старобільському (6) районах.

У наступні два роки планується реалізувати 113 проектів, якими передбачено виконання робіт з обладнання будівель засобами доступності для осіб з інвалідністю на загальну суму 150 млн гривень, із них за рахунок коштів місцевих бюджетів 2057 тис. гривень. Також планується залучити кошти державного фонду регіонального розвитку та кошти міжнародних інвесторів.

Кошти будуть спрямовані на будівництво підйомника та внутрішнього санвузла у Біловодській гімназії, обладнання пандуса у пришкільному інтернаті Біловодського опорного закладу загальноосвітньої середньої освіти.

У Чмирівсьній сільській раді з грудня 2018 року реалізується проект «Створення єдиного освітнього простору Чмирівської ОТГ як шлях до забезпечення якісних та доступних освітніх послуг в громаді». За проектом протягом 2019-2020 років передбачено забезпечення засобами доступності закладів загальної середньої освіти Чмирівської ОТГ. Планується виконання робіт з облаштування прилеглої території, пандусів на вході будівель, розміщення інформаційних табличок, ремонт санвузлів в опорному закладі за рахунок коштів ДФРР та місцевого бюджету.

Крім цього, цьогоріч роботи будуть проводитися з влаштування пандусів при капітальному ремонті пасажирської платформи станцій Лоскутівка та Вовчоярська та буде реконструйовано пасажирської платформи станції Сватове.

Також, під час засідання було обговорено проблемні питання маломобільних груп населення. Зокрема, доступність соціально-транспортної інфраструктури в області та зміна державних будівельних норм щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю до об’єктів навколишнього середовища.

Ці питання підіймала представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України в Луганській області Тетяна Баранцова. Вона навела декілька прикладів з різних міст та районів області, які кожного дня трапляються у людей з інвалідністю.

Усі пропозиції та прохання будуть внесені до протоколу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *