У Краматорську відкрилась антифейкова інтерактивна інсталяція 23 травня в …

У Краматорську відкрилась антифейкова інтерактивна інсталяція

23 травня в Краматорську відбулось відкриття інсталяції про згубний вплив російської пропаганди “Пропагандаріум”, організатором якої виступила ГО “Інтерньюз-Україна”. Участь у заході взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, а також директор європейських проектів ГО “Інтерньюз-Україна”, співавтор посібників “Слова та війни: Україна в боротьбі з кремлівською пропагандою” та “Приборкати Гідру” Володимир Єрмоленко.

У відвідувачів інсталяції була змога виявити показник стійкості до маніпуляцій у “кімнаті пропаганди” та познайомитися з єдиним у світі фейкологом – лікарем Пігулко. У легкій та розважальній формі інсталяція демонструвала важливість медіаграмотності при сприйнятті інформації.

Інтерактивна інсталяція знаходитиметься в Краматорську до 13 червня, а далі подорожуватиме містами південного сходу України.

Захід проводиться в рамках “Медійної програми в Україні”, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *