До Львова приїхала нідерландська делегація з питань капеланства

27 травня 2019 року до Львова прибула нідерландська делегація з питань капеланства. Фахівці з військового капеланства протягом трьох днів побувають в Українському католицькому університеті, у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ, Гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла, у Львівській міській раді. Також відбудеться низка круглих столів за участі студентів і капеланів різного спрямування.

На думку декана Філософсько-Богословського факультету УКУ о. Романа Завійського досвід капеланства Нідерландів є дуже цінним для українських капеланів: «Як в Збройних Силах Нідерландів, так і в українських присутні представники різних релігій та конфесій. І про те як гармонійно співіснують різні капеланські служби, як вони готують своїх капеланів, як вони їх сертифікують. Також йдеться про навики, які мали б мати військові капелани на загальнолюдському рівні і вузькорелігійному. Тут важливий також освітній і професійний рівень. Адже капеланам Нідерландів вдається служити не лише вузькопрофільно, але також широкому загалу. Про цей досвід будемо спілкуватися».

Вчора у Патріаршому домі відбулася перша організаційна зустріч з делегацією з Нідерландів. На ній зокрема був присутній отець Андрій Зелінський – перший військовий капелан при штабі АТО, священик, заступник керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса». Отець наголосив, що інституція військового капеланства наразі у нашій країні досить молода, але надзвичайно актуальна.

Зі свого боку представники делегації цікавилися тим, які конфесії є в Україні та як саме протестанти здійснюють капеланське служіння на східних теренах країни. Іноземні гості готують доповіді, присвячені актуальним проблемам капеланства.

У складі делегації перебувають представники Протестантського Богословського університету (Нідерланди, Амстердам),  Міністерства оборони Нідерландів, Тілбурської школи католицького богослов’я та інших відповідних структур.

30 травня делегати вирушать до Києва, де і продовжать свою працю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *