Івано-франківські священники пройшли черговий тренінг в Інституті постійної формації

27 травня 2019 року продовжилося навчання в Інституті постійної формації Івано-Франківської архиєпархії.

На черговій зустрічі в Інституті йшлося про «Започаткування та ведення Біблійних груп та проведення практичного курсу з молитовного читання Святого Письма Lectio Divina у парафіях». Таку тему організатори вибрали, звертаючи увагу на проголошені резолюції Патріаршого Собору 2015 в Івано-Франківську, а також впровадження Стратегії розвитку УГКЦ 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом»,. 

Отець Захар Михасюта представив практичні рекомендації щодо популяризації читання Святого Письма, особливо заохочуючи на практиці молитовного читання Слова Божого в родинному колі. 

Навчання в Інституті постійної формації в Івано-Франківську для духовенства архиєпархії при Івано-Франківському богословському університеті триває уже протягом шести років. На цей інститут покладений обов’язок постійно оживляти знання у священників Івано-Франківської архиєпархії.

Програма закладу передбачає поглиблення знань священнослужителів з морального богослов'я, гомілетики, біоетики, подружнього права, сповідництва, місіології, стратегії розвитку УГКЦ-2020, способів сучасного душпастирювання та знайомство із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *