До уваги представників ЗМІ Шановні колеги! Запрошуємо Вас на церемонію …

До уваги представників ЗМІ

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас на церемонію передачі гуманітарного вантажу від Відділу гуманітарної допомоги Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні, яка відбудеться 4 червня о 12:00 на подвір’ї Донецької облдержадміністрації (м. Краматорськ вул. Олекси Тихого, б. 6).

Склад вантажу:

Гідролізні установки КЕУ для знезараження питної води на водопровідних вузлах і каналізаційних очисних спорудах:

Торецький водопровідний вузол, обслуговуючий населення в кількості 34378 осіб = КЕУ800 два комплекти.
Селидівська водопровідна насосна станція №1, що обслуговує населення в кількості 23793 чоловік – КЕУ200 два комплекти.
Водопровідна насосна станція м.Горняк, обслуговуюча населення в кількості 11378 осіб = КЕУ100 два комплекти.
Водопровідна насосна станція Золотий колодязь м.Добропілля, обслуговуюча населення в кількості 30186 осіб = КЕУ100 один комплект.
Селидівські каналізаційні очисні споруди, які обслуговують населення в кількості 98700 осіб = КЕУ500 два комплекти.
У заході візьмуть участь:

1. Голова делегації – Дітріх Драйер (Dietrich Dreyer), керівник відділу Євразії, Швейцарської організації з гуманітарної допомоги, Міністерства іноземних справ Швейцарської Конфедерації.

2. Рауль Форстер (Raoul Forster)

3.Хергер Біт Теодул (Herger Beat Theodul)

4.Майкл Пітер Іфф Фіхтер (Michael Peter Iff Fichter)

5.Беатріче Кретенд Пекорині (Beatrice Crettenand Pecorini)

6. Представники КП «Компанія Вода Донбасу»

7. Олександр Куць – голова Донецької облдержадміністрації

Акредитація ЗМІ за телефоном:
050 15 56 394 Качура Олександр

Довідковий матеріал:

Швейцарія продовжує свою гуманітарну діяльність на постраждалих в результаті конфлікту територіях на сході України, надаючи пряму допомогу, а також заохочує дотримання гуманітарних принципів гуманності, неупередженості, нейтралітету і незалежності. В початку червня 2019 року в рамках десятої гуманітарної місії Відділ гуманітарної допомоги (SDC) в черговий раз доставив гуманітарну допомогу постраждалому в результаті конфлікту населенню по обидва боки від лінії розмежування на сході України. Швейцарія залишається єдиною державою, яка від імені Уряду надає гуманітарну допомогу постраждалому в результаті конфлікту населенню по обидва боки від лінії розмежування.

На початку червня 2019 року Швейцарія в черговий раз відправила 2500 тон гуманітарного вантажу на схід України загальною вартістю 2,7 млн. швейцарських франків. 130 вантажівок з медичним обладнанням, медикаментами та реагентами для очищення питної води були доставлені партнерам по обидва боки від лінії розмежування. Завдяки заміні медичного обладнання, а також наданні терміново необхідних запасних частин і витратних матеріалів 9-ю лікарням, населення, яке постраждало в результаті конфлікту, отримає ширший доступ до життєве-необхідних медичних послуг.

Крім того, завдяки отриманим хімічних реагентів КП «Компанія «Вода Донбасу» зможе забезпечити ще на рік близько 4-х млн. жителів Донецької області достатньою кількістю питної води. Завдяки підтримці Уряду України, а також представників партнерських установ на непідконтрольних територіях, Швейцарія вже здійснила дев’ять гуманітарних місій в зону конфлікту і доставила в період з квітня 2015 по жовтень 2018 року 9500 тон гуманітарного вантажу.

Незважаючи на конфлікт КП «Компанія «Вода Донбасу», одна з найбільших у своєму роді в Європі, по сьогоднішній день продовжує забезпечувати питною водою 4-х мільйонне населення по обидві сторони від лінії розмежування. Перша пряма допомога КП «Компанія «Вода Донбасу» була організована навесні 2015 року, коли низька якість питної води в Донецькій області стало причиною зростання випадків захворювання на гепатит А і ситуація вимагала термінового вирішення. З огляду на ускладнений доступ для більшості неурядових організацій до нужденних груп населення на непідконтрольних територіях, ВГП / SDC прийняв рішення про надання прямої допомоги в сфері водопостачання та охорони здоров’я. З тих пір ВГП / SDC організував дев’ять гуманітарних місій, доставивши автомобільним і залізничним транспортом хімікати для очищення води і медикаменти для потерпілого в результаті конфлікту населення по обидві сторони лінії розмежування. В рамках 10-ї гуманітарної місії Швейцарія поставляє хімічні реагенти в кількості, достатній для забезпечення безпечною питною водою всього населення, проживає на території, яку обслуговує КП «Компанія «Вода Донбасу», а також допомагає поліпшити якість первинної медичної допомоги. Медичне обладнання та витратні матеріали були передані 9-ю лікарням в Донецькій і Луганській областях. Завдяки підтримки Швейцарії лабораторія на базі Луганського обласного протитуберкульозного диспансеру, яка була частково зруйнована в результаті обстрілу в початку конфлікту, відновила можливість проведення експрес-діагностики туберкульозу, знизивши ризик поширення мультирезистентного туберкульозу в регіоні. Склад гуманітарної допомоги в рамках 10-ї гуманітарної місії був визначений в результаті оцінки існуючих потреб постраждалого населення. Оціночна місія в Донецьку і Луганську області в лютому – березні 2019 цього року підтвердила необхідність гуманітарної допомоги в області питною води і охорони здоров’я.

Підготовка та організація Швейцарських гуманітарних місій координується з Урядом України і місцевими партнерами, і відповідає Багаторічному Плану гуманітарного реагування ООН для України на 2019/20 роки. Постійно проходить координація та обмін інформацією з ВООЗ, ЮНІСЕФ / WASH кластер, МКЧХ та іншими партнерами. Всі гуманітарні товари поставляються виключно за запитом установ-бенефіціарів. У 2016/17 роках ОГП / SDC підтримував міжнародну неурядову гуманітарну організацію з розмінування HALO Trust. Починаючи з 2018 року ОГП / SDC підтримує місцеву неурядову організацію Донбас SOS, яка надає консультаційні послуги з правових питань внутрішньо переміщеним особам.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *