Патріарша курія УГКЦ переймає досвід Німеччини в управлінні дарами

З 4 по 7 червня 2019 року на запрошення німецької благодійної організації Реновабіс, у Баварії (Німеччина), з робочим візитом перебувають о. Володимир Містерман, заступник Адміністратора Патріаршої курії та о. Любомир Яворський, Патріарший економ.

У зустрічах беруть участь також п. Оксана Болюк, працівник фінансового відділу курії, о. Володимир Фірман, економ Тернопільсько-Зборівської архієпархії та п. Мартін Бюшермелє, консультант із питань співробітництва (Реновабіс, Німеччина), який супроводжує гостей з України.

Офіційний візит гостей з України розпочався з Божественної Літургії, яку в каплиці центрального осідку організації (м. Фрайзінг), очолив генеральний директор Реновабіс, о. д-р Крістіан Гартл, у співслужінні згаданих священнослужителів. У часі Служби Божої, на якій зібрались усі працівники організації, о. Володимир Містерман виголосив проповідь під гаслом «Святий Дух веде нас». Роздумуючи над євангельським читанням, зокрема над стихом: «А вічне життя у тому, щоб вони спізнали Тебе, єдиного, істинного Бога, і Тобою посланого – Ісуса Христа» (Ів 17, 3), проповідник зосередив особливу увагу на дії Святого Духа, який допомагає кожному, хто шукає Бога, пізнавати Бога в потребуючих, ближніх, поранених, сиротах, біженцях та Божому Створінні – природі та допомагає будувати Царство Боже в мініатюрі вже тут і зараз. «Дари Святого Духа, які ми отримуємо в таїнствах Хрещення та Миропомазання, допомагають нам розпізнати в природі Боже створіння, щоби потім використати цей потужний потенціал, який Творець заклав у природі на користь не лише теперішніх, але й прийдешніх поколінь, засвідчуючи цим нашу віру в Бога», – наголосив заступник Адміністратора Патріаршої курії.

У часі цікавих і пізнавальних зустрічей, українські партнери збагачуються досвідом Церкви в Німеччині, налагоджують міжнародну співпрацю, вивчають як  ефективно управляти дарами та творити креативні проекти, які зможуть долучитись до трансформації суспільства на основі християнських і загальнолюдських цінностях.

Спілкуючись з гостями з України про діяльність УГКЦ, німецькі колеги висловили слова вдячності за живе свідчення віри в сучасному світі та зауважили, що вони теж збагачуються під час таких дружніх зустрічей.

Секретаріат адміністратора Патріаршої курії УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *