Владика Василій Івасюк поблагословив військових, що повернуся зі Сходу

13 червня коломияни зустріли військовослужбовців 10 окремої гірсько-штурмової бригади, які вісім місяців перебували на Луганщині і повернулися на місце постійної дислокації.

Захід розпочався з ходи вулицями міста до площі Відродження, де традиційно зустрічають захисників. У руках бійці несли десять портретних фотографій своїх побратимів, яких втратили за цей період.

Привітав із поверненням та поблагословив бійців бригади Єпископ Коломийської єпархії  Василій Івасюк спільно з капеланами та духовенством. У своєму слові владика подякував кожному за жертовність та побажав повсякчасного захисту й опіки Господньої під час оборони рідної землі.

Опісля до присутніх звернулися очільники влади, які нагородили особовий склад бригади державними й відомчими нагородами за мужність та героїзм під час виконання бойових завдань. Також звання полковника Збройних сил України було присвоєно командиру бригади Василю Зубаничу.

Зазначимо, що після ротації військові пройдуть спільні американсько-українські навчання й повернуться у зону проведення операції Об’єднаних сил.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *