Державний секретар США: Трамп не бажає війни з Іраном

Сполучені Штати Америки будуть продовжувати тиск на Іран і стримувати агресію у регіоні, проте не хочуть ескалації конфлікту з Тегераном, заявив у вівторок держсекретар США Майк Помпео.

«Надходить безліч повідомлень, навіть прямо зараз. Ірану демонструється, що ми там, щоб стримувати агресію», – сказав Помпео журналістам, у ході виступу на авіабазі Макділл у Флориді.

Занепокоєння з приводу можливої конфронтації між Іраном і США посилилося після того, як Вашингтон звинуватив Іран у недавніх атаках на два нафтові танкери неподалік від стратегічної Ормузської протоки.

В інтерв’ю журналу Time, яке було опубліковано у вівторок, Трамп сказав, що готовий вдатись до військових заходів, щоб перешкодити Тегерану отримати ядерну бомбу, проте залишив відкритим питання, чи готовий він санкціонувати застосування сили для захисту поставок нафти в регіоні.

Президент зазначив, що напади на танкери носили «дуже незначний» характер.

«Президент Трамп не хоче війни, і ми будемо і далі доносити цю ідею, одночасно вживаючи заходів, необхідних для захисту американських інтересів в регіоні, – сказав Помпео. – Нам треба продовжувати це робити, щоб у кінцевому підсумку отримати можливість переконати Іран, що поводити себе таким чином не в його інтересах».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *