Собор у Зарваниці отримав статус «Малої базиліки»



30 червня 2019 року, під час Архиєрейської Божественної Літургії у Марійському духовному центрі в Зарваниці, представник Святішого Отця, апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті у присутності Блаженнішого Патріарха Святослава та єпископів Церкви проголосив декрет Папи Франциска про піднесення собору Зарваницької Матері Божої до гідності Малої базиліки.
«Мала базиліка» – це статус особливих церков, який присвоює Папа Римський. Нині у світі храмів із таким титулом є понад тисячу сімсот п’ятдесят. В Україні такої честі удостоїлися три храми – базиліка Успіння у Львові, базиліка Воздвиження Чесного Хреста в Чернівцях і базиліка Святого Апостола Петра в Одесі.
По завершенні недільної Літургії в Зарваниці Блаженніший Святослав привітав Тернопільсько-Зборівського Митрополита Василія Семенюка із сорокап’ятирічним ювілеєм священства, п’ятнадцятиріччям єпископського служіння та сімдесятиріччям від дня народження. Відтак усі присутні в храмі вирушили до чудотворного джерела, де взяли участь в освяченні води. Завершилися богослужіння молитвою в каплиці св. Юрія за полеглих Героїв України.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *