На брифінгу йшлося про вступну кампанію 2019 року Зокрема, повідомлено, що …

На брифінгу йшлося про вступну кампанію 2019 року

Зокрема, повідомлено, що реєстрація електронних кабінетів розпочалася 1 липня. Прийом документів – із 10 липня.

Цьогоріч в області нараховується 5119 випускників дев’ятих класів, та 3260 – одинадцятих. Серед них 62 учні отримали золоті медалі, 71 учень – срібні. Ці дані можуть змінитися за підсумками додаткової сесії ЗНО.
Загалом, як зауважив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, вступники можуть подати у виші до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення, але не більше ніж із чотирьох спеціальностей. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Цьогоріч дійсні сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років (крім іноземних мов, де дійсні сертифікати лише за останні два роки).

Новацією 2019 року є розширення пільг для учасників бойових дій. Відтепер пільги поширені на всіх власників статусу учасників бойових дій, а не тільки тих, хто брав участь в АТО/ООС.

Також першочергово будуть зараховувати до вишів вступників у медичні та педагогічні заклади вищої освіти, які готові після завершення навчання працювати в сільській місцевості протягом трьох років, для чого мають укласти угоду з обласною державною адміністрацією.
Щодо дев’яти освітніх центрів «Донбас-Україна», які почали працювати в області 3 червня та прийматимуть документи до 27 вересня, Юрій Стецюк повідомив, що вони надають консультативну допомогу, приймають заяви від випускників шкіл з непідконтрольних українській владі територій та територій, що знаходяться уздовж лінії розмежування, на проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації для здобуття документа про базову та повну загальну середню освіту з подальшим вступом за спрощеною процедурою до вишів чи профліцеїв.

Наразі до цих освітніх центрів вже звернулися 218 осіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *