У Харкові СБУ викрила на хабарі посадовців державного оборонного підприємства



У межах комплексу заходів із захисту інтересів держави у оборонній сфері співробітники Служби безпеки України викрили у Харкові на систематичних хабарях двох посадовців Державного підприємства "Завод імені Малишева".
Оперативники СБУ встановили, що начальник одного з відділів та його підлеглий – інспектор відділу, організували протиправний механізм вимагання та одержання грошей від підприємців за надання їм в оренду приміщень оборонного заводу для ведення бізнесу. За оренду трьох приміщень складського і побутового призначення посадовці вимагали щоквартально сплачувати їм неправомірну вигоду, за що суттєво знижували комерсантам офіційну суму оренди.
Співробітники СБУ затримали службових осіб оборонного підприємства у робочих кабінетах після одержання чергового траншу за наступні три місяці. У кожного з фігурантів справи виявлена та вилучена частина неправомірно одержаних коштів.
Вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
Операція з викриття хабарників проводилася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *