У Сєвєродонецьку робочою групою Уряду розглянуті проблеми Луганщини, які …

У Сєвєродонецьку робочою групою Уряду розглянуті проблеми Луганщини, які потребують вирішення на державному рівні

Робоча група Кабінету Міністрів України протягом двох днів розглядала соціально-економічні проблеми розвитку області та Станично-Луганського району, зокрема.

Учора члени групи працювали безпосередньо у прифронтовому районі, сьогодні, 3 липня, – у Сєвєродонецьку.

Відкриваючи нараду, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь наголосив на ситуації навколо функціонування та подальшого удосконалення інфраструктури КПВВ у Станиці Луганській.

Також він поінформував, що дорога Т-13-09 між Щастям та Широким є територіальною автомобільною дорогою загального користування державного значення, яка відноситься до компетенції Служби автомобільних доріг. Дорога між Сєвєродонецьком та Щастям – теж державного значення.

«На це треба звернути особливу увагу. Цим маршрутом користуються тисячі жителів області», – наголосив він.

«Сьогоднішнє засідання є можливістю надати новий імпульс цим питанням. Вони потребують більшої уваги», – прокоментував заступник Державного секретаря КМУ Геннадій Пліс.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев доповів щодо стану інформаційної безпеки. Зокрема, він зауважив що триває реалізація проекту будівництва радіотелевізійної передавальної станції у Попаснянському районі. Проект проходить державну будівельну експертизу у Києві у ТОВ «Українська міжрегіональна будівельна експертиза». У серпні видається можливим оголошення конкурсу. Ще однією проблемою залишається охоплення сигналом українських мовників прифронтових населених пунктів і селищ, як знаходяться вздовж державного кордону. Там спостерігаються труднощі з постійним українським мовленням. Це приблизно 60 тисяч домогосподарств.

За підсумками наради прийняте рішення рекомендувати Міністерству інформаційної політики при підготовці бюджетного запиту на наступний рік передбачити програму щодо забезпечення тюнерами Т-2 жителів Луганщини та Донеччини.

Із низкою проблемних питань звернулися заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай та директор Департаменту охорони здоров’я Валентин Шкорубський.

Це ситуація з відключенням шахт від електропостачання, майже відсутністю вугілля на ТЕС у місті Щастя, питання розвитку телемедицини, будівництва обласної клінічної лікарні, забезпечення населення області якісним Інтернет зв’язком, змін до постанови Уряду щодо постачання електроенергії захищеним споживачам, діяльності об’єктів критичної інфраструктури.

«Ми напрацювали варіанти вирішення цих питань, за якими готують проекти доручення. Ми всі готові максимально швидко їх вирішити. Проблеми розглянуть в пріоритетному порядку для підтримки регіону», – зауважив Геннадій Пліс.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *