До Одеси продовжують прибувати кораблі країн –учасниць Сі Бризу



З самого ранку до українського порту “Одеса” заходять кораблі країн-учасниць міжнародних україно-американських навчань “Сі Бриз -2019”.
Першим прибув патрульний катер типу Айленд – “Очамчире” (Грузія). Катери такого типу дуже швидкохідні та маневренні. Вони призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах.
За грузинським катером зайшла четвірка кораблів постійної групи НАТО, які несуть бойове чергування у Середземному морі. Фламаном цієї групи є фрегат “Торонто” Королівських Військово-морських сил Канади. На озброєнні цього фрегату протикорабельні ракети “Гарпун”, протичовнові торпеди “Марк-46”, протиповітряний зенітно-ракетний комплекс, а також артилерійська носова 57-мм пушка. Також на його борту є десантний гелікоптер CH-148 “Циклон”.
За ним зайшов в порт і ошвартувався біля 18 причалу британський есмінець “Дункан”. Найновішим британським есмінцем керує жінка – Елеонор Стек. До 22 причалу підійшов турецькимй фрегат “Тургутрейс” – постійний учасник спільних навчань у Чорному морі. За ним ошвартувався румунський фрегат “Фердінанд”.
Кораблі беруть участь в міжнародних навчаннях “Сі Бриз -2019” і діють у складі багатонаціональних сил.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *