Понад 2 000 дітей Київської архиєпархії взяли участь у парафіяльних літніх таборах «Канікули з Богом»

Сьогодні у Курії Київської архиєпархії було зроблено підсумок проведених парафіяльних дитячих літніх таборів «Канікули з Богом».

За даним Молодіжної комісії Київської архиєпархії УГКЦ було встановлено, що учасниками літніх таборів стали понад 2 000 дітей Київської архиєпархії. Як зазначив Протоієрей Василь Чудійович, Канцлер Київської архиєпархії така цифра свідчить про те, що діти на теренах Центрально-Східної України потребують рости, вчитись та відпочивати при Церкві: «У наших парафіях сьогодні зауважуємо стрімкий розвиток катехитичних недільних шкіл, якими опікуються священики, представники монашества та семінаристи. Це приносить свої плоди, а наше молоде покоління підростає здорове духом та любов’ю до Бога, Церкви та України», – наголосив о. Василь.

Також у коментарі для прес-служби Київської архиєпархії Голова Молодіжної комісії о. Ярослав Лукавенко зазначив, що більшість парафій вже провели свої табори, у деяких парафіях ще тривають, а малеча залюбки чекає на наступні літні події: «Сьогодні працюємо над тим, щоб наші діти якомога якісніше та корисно провели свій літній час. Від цього також залежить їхнє навчання у школах та дитячих садочках», – поділився о. Ярослав. Він також додав, що на дітей Київської архиєпархії ще чекають літні табори у Карпатах та на морі. Участь у них можуть взяти всі бажаючі діти. Для зацікавлених просимо звертатись до Голови комісії у справах молоді – о. Ярослав Лукавенко (ka.molod@gmail.com(097) 717 37 00), або до місцевих священиків.

У свою чергу о. Віталій Герасимів, референт економічного відділу розповів, що «Канікули з Богом» у 2019 році були організовані за пожертви зібрані під час зимової коляди «Різдвяна зірка» та за сприяння організації «Sternsinger». Тому за його словами важливо розвивати працю з дітьми і молоддю на парафіях і таким чином свідчити про Христа. 

Новинами про проведені табори активно ділились у соціальних мережах наші парафії. Так до прикладу на парафії УГКЦ у Пирогові повідомили: «Сьогодні темою нашого дня було «Запрошення на Бенкет Господній», ми разом молились, знайомились зі священичими ризами, малювали, танцювали, грались в різні ігри, та відвідали інтерактивну екскурсі по Полтавщині, де мали нагоду спробувати себе в ролі коваля, відвідати старовинні помешкання наших предків, та побачити красу вбрання людей того періоду».

У свою чергу у парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Ірпінь написали: «Гаслом табору цього року є «Моя мандрівка з Ісусом та друзями”. Лише у перший день до нас завітали 47 дітей. Програма першого дня та наступних є насичена, проте ми не забуваємо і про перекуски! Молитва, ігри, банси, квести, інтерактиви, походи, екскурсії і багато цікавинок».

Багато інших цікавих коментарів знайдете у стрічці новин Фейсбук сторінки Київської архиєпархії.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *