Презентовано результати моніторингу виконання Регіонального плану дій 1325 …

Презентовано результати моніторингу виконання Регіонального плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» на Луганщині

Звіт результатів моніторингу щодо впровадження Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області був представлений у Сєвєродонецьку.

Моніторинг проводився членами коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» у рамках проекту «Рівність заради безпеки».

Членами коаліції обрано для моніторингу пункт щодо наявності відповідальних осіб за виконання плану у структурі облдержадміністрації, місцевих органів влади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Зазначимо, що офіційно визначено заступників голів, які несуть персональну відповідальність за напрямок забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, запобігання і протидію насильству, що закріплено у службових обов’язках.

У структурі кожної райдержадміністрації, міської ради та громади є працівник, відповідальний за впровадження положень цієї резолюції.

Також створені окремі відділи або сектори з питань сімейної політики, до повноважень яких входить реалізація резолюції РБ ООН 1325.

Крім цього, під час заходу проінформовано про основні напрями в реалізації вказаних планів.

Зокрема, у поточному році спільно із партнерською організацією «ЦСР «Дієва громада» проведено п’ять виїзних семінарів в ОТГ області щодо засад резолюції РБ ООН 1325, а також семінар для начальників управлінь соціального захисту населення, які на місцевому рівні координують впровадження планів.

Ведеться робота щодо підтримки жіночого лідерства, зокрема, про вже традиційний форум «Бути жінкою» та низку інших проведених заходів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *