«Маразм на державному рівні» ‒ активісти про підрахунок «шкоди» Криму від України

Російська влада півострова озвучила «перші результати роботи з визначення збитків, завданих Криму за роки української анексії». Як повідомив підконтрольний Москві глава Криму Сергій Аксенов, сума нібито втрачених за 23 роки вигод склала 2,5 трильйона рублів.


Сергій Аксенов

«Дуже важлива й необхідно робота, розпочата, нагадаю, за дорученням голови Державної Думи РФ В’ячеслава Вікторовича Володіна. Упевнений, що вона буде доведена до логічного кінця. Київ має відповісти за анексію, за розграбування півострова, за порушення прав кримчан, за блокади й тероризм. Значна частина коштів у межах федеральних і регіональних програм досі витрачається на подолання руїни, яка дісталася нам у спадок від України. Уряд республіки стикається з цими наслідками постійно», ‒ сказав Аксенов.

Кримський бізнесмен Олег Зубков критикує ініціативу російської влади півострова.

Їздили й літали, куди хотіли, не знали проблем з електрикою та водою
Олег Зубков

«Це повний маразм, причому на державному рівні. Нехай краще розрахують збитки та втрати Росії через жовтневий переворот 1917 року. Через п’ять років життя в російському Криму я прекрасно розумію, що роки українського Криму були прекрасними. Все будувалося й розвивалося, кримчани жили у сучасній, європейській країні та користувалися всіма сучасними благами цивілізації. Їздили й літали, куди хотіли, не знали проблем з електрикою та водою. Жили в демократичній країні, де кожен міг голосувати, як хотів і за кого хотів, де кожен міг вільно не тільки обирати, а й бути обраним. Такі люди, як я, незалежно від своєї національності, могли будувати й створювати, і мої парки (ялтинський зоопарк «Казка» та парк левів «Тайган» ‒ КР) ‒ тому яскраве підтвердження. Ми жили в країні, де влада діяла в інтересах громадян, а не як сьогодні ‒ в інтересах однієї партії та осіб, які її обслуговують», ‒ розповів Крим.Реалії бізнесмен.


Олег Зубков

«Говорячи про недоліки Криму, про недосконалість його інфраструктури, можна подумати, що вся решта Росії живе в шоколаді й давно вирішила всі свої проблеми. Руїна, злидні та убозтво ‒ від Мурманська до Камчатки. Свої фейкові розрахунки міфічних збитків, яких зазнав нібито Крим в український період, Аксенов може подавати кому завгодно, однак світовій громадськості до цього політичного абсурду справи ніякого немає і ніколи не буде. Логічний кінець від таких божевільних розрахунків ‒ це повний пшик і нікому не потрібна робота за бюджетні кошти», ‒ додав Зубков.

/**/
/**/
/**/




БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ:

У Росії оголосили тендер із оцінки «шкоди» Криму від України за 150 тисяч доларів

Проросійський активіст з Криму Сергій Дудченко зазначає, що про «шкоду» говорять кримські політики, які до 2014 року також перебували на керівних постах на півострові.

«Подібні заяви тільки погіршать конфлікт між Росією та Україною, спричинять затяжні позови, які триватимуть роками. Мене більше турбує факт, що подібний опис «шкоди» роблять колишні українські, а нині російські чиновники та депутати, які в українські часи ухвалювали рішення та закони, які позбавляли кримську автономію дотацій і прибутків. Чистої води колабораціонізм пристосуванців, які влаштовуються за будь-якої влади», ‒ зазначив у коментарі Крим.Реалії активіст.


Сергій Дудченко

Експрезидент Торгово-промислової палати Криму Олександр Басов вважає, що в реальності позови за анексію Криму чекають Росію.

«На мій погляд, подібні заяви свідчать про те, що Київ серйозно випереджає Москву за очками, висловлюючись спортивною мовою. Україна не змирилася й ніколи не змириться із втратою свого суверенітету над Кримом. Разом з півостровом були втрачені величезні матеріальні, природні, фінансові ресурси. Керівництво України та великі власники звернулися до міжнародних судів, і вже пішли перші вердикти щодо стягнення з Росії величезних сум, які обчислюються мільярдами доларів. І це лише перші «ластівки», ‒ сказав експерт.

Україна вклала в економіку та сільське господарство Криму небачені кошти
Олександр Басов

Він також назвав заяви про «шкоду» Криму від України «сміховинними».

«Не хочу обговорювати якісь суми «шкоди», які малюють «експерти» у Криму. Це просто смішно. Україна вклала в економіку та сільське господарство Криму небачені кошти. Досить згадати Північно-Кримський канал, який будувався на кошти УРСР понад 20 років і дозволив перетворити Крим з напівпустелі на квітучий сад», ‒ повідомив експерт.

Заяву Сергія Аксенова Крим.Реалії прокоментував і кримський проросійський блогер Олег Кочеров.

«Абсурдність, безглуздість і дурість ‒ так можна схарактеризувати банальні заяви глави Криму. Парадокс в тому, що ті ж самі «незмінні» обличчя, політики і чиновники постійно перебували й перебувають у владі в Криму, і в народі вони отримали неоднозначне прізвисько ‒ «перефарбовані». Логічним продовженням цього дійства буде «поговорили й забули». Коли відсутні реальні результати на тлі повних провалів у всіх без винятку галузях життєдіяльності півострова, главі Криму залишається тільки постійно анонсувати божевільні заяви, чим він «успішно» і займається шостий рік поспіль», ‒ вважає блогер.


Олег Кочеров

Кримський журналіст, екскерівник Азербайджанської громади Криму Рагім Гумбатов також зазначає нелогічність ініціативи російської влади Криму.

«Цікава пропозиція, як мені здається, тут має місце якась двозначність, поєднана з алогічністю. Частина осіб, які керували Кримом у різні українські роки, і зараз обіймає різні посади. Ні для кого не секрет, що частина коштів, що спрямовуються до Криму, розкрадалася. Питання: як будуть рахуватися вкрадені з бюджету гроші і хто за них відповість?» ‒ зазначив журналіст.

За інформацією глави російського уряду Криму Сергія Аксенова, «результати роботи з визначення завданої Криму шкоди обов’язково будуть представлені світовій громадськості». На думку Аксенова, «це допоможе громадянам західних країн зрозуміти мотиви, якими керувалися кримчани, голосуючи за возз’єднання з Росією, а значить, сприятиме міжнародному визнанню результатів березневого референдуму 2014 року».

У матеріалі використовується термінологія, вживана на анексованому Росією півострові

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *