У День ВМС України мешканці та гості Одеси відвідали кораблі та виставки техніки і озброєння



Спекотна південна погода не стала на заваді великій кількості бажаючих відвідати низку урочистих заходів з нагоди Дня ВМС ЗС України. Традиційно, найбільшу зацікавленість у мешканців Одеси та гостей нашого міста викликала можливість зблизька роздивитися зразки озброєння та бойової техніки, а також побувати на військових кораблях і катерах. Цілими родинами гості свята засипали питаннями військовослужбовців, особливо допитливими були діти.
Новітня військова техніка: реактивна система залпового вогню «Град», броньовані спеціальні автомобілі, безпілотні літальні апарати цікавлять і дорослих. До військовослужбовців, які без упину відповідають на питання гостей свята, вишикувались черги.
З посмішками на обличчях, величезною кількістю яскравих емоцій та позитивних вражень, не меншою кількістю фотографій одесити та гості міста збираються біля бойових одиниць флоту: одна із найцікавіших складових свята – огляд бойових кораблів. В цьому році окрім бойових одиниць українського військового флоту, усі бажаючі могли побувати і на есмінці «DUNCAN» Королівських ВМС Великої Британії та фрегаті «TORONTO» Королівських ВМС Канади.
У самому приміщенні Морвокзалу тим часом триває виставка «Блок-пост пам’яті». Головними експонатами якої є персональні речі загиблих у російсько-українській війні солдат, їх особисті речі розміщені у вітринах — ящиках від боєприпасів.
За останній роки оборонно-промисловий комплекс України зробив значний внесок у підвищення загальної обороноздатності держави. Модернізована техніка оснащена сучасними приладами ураження цілі. Виставка техніки проводилася протягом усього дня, так само достатньо часу у глядачів для ознайомлення з кораблями. Найприємнішим для організаторів та учасників заходу були щирі та неочікувані вітання військовослужбовців з Днем військово-Морських Сил України.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *