У Гарнізонному храмі помолилися за Героїв, загиблих під Зеленопіллям

Сьогодні минають п’яті роковини від атаки поблизу Зеленопілля. Внаслідок обстрілу тоді загинуло 30 військовослужбовців ЗСУ та шість прикордонників, серед них полковник Ігор Момот.

Пам’ять загиблих молитовно вшанували сьогодні у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові. Була відслужена поминальна Божественна Літургія з Панахидою. До спільної молитви долучилися побратими загиблих воїнів, їхні рідні.

Отець Андрій Сіданич звернувся до присутніх і наголосив, що сьогодні ми маємо можливість пережити момент подяки Богові за те, що ми ще є тут на землі і можемо славити ім’я кожного з Героїв, попри смуток на серці, коли згадуємо цей день і загиблих з великими болем. І саме тому кожен може нині задуматися, що робити далі. Адже наші Герої у своєму житті зробили максимум. Відтак кожен з нас має відчувати цей поклик до життя, поклик до того, щоб робити кроки, щоб змінювати як себе, так і інших людей.

“Ми маємо далі жити. Ми маємо з певністю йти слідами наших Героїв, які переживають і переживали ці страждання і біль. Сьогодні молимося за них, за це небесне військо, яке справді бореться далі для того, щоби допомагати кожному з нас. Бо ми розуміємо, що перемога дається важко. Але будьмо певні, що той хто іде в ім’я Отця, той завжди переможе”, – підкреслив капелан.

Довідка. 11 липня 2014 року російська реактивна артилерія зі своє сторони завдала удару по позиціях українських військ під Зеленопіллям Луганської області. Внаслідок обстрілу загинуло 30 військовослужбовців ЗСУ та 6 прикордонників, серед них полковник Ігор Момот. Це було перше безпосереднє масове застосування регулярних військ РФ проти Збройних Сил України! 

 

velychlviv.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *