Важливо! Луганська область – друга за кількістю радіочастот, отриманих …

Важливо! Луганська область – друга за кількістю радіочастот, отриманих упродовж п’яти років

Упродовж 2014-2019 років найбільшу кількість радіочастот видано мовникам у Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

За останні п’ять років у Донецькій області з’явилося додаткових 51 частота, в Луганській – 45, у Херсонській – 31.

Значне збільшення мовників відбулося завдяки координації зусиль задля відновлення мовлення українських телерадіоорганізацій. Ще 2014 року Національна рада запровадила надання ліцензіатам дозволів на тимчасове мовлення на території проведення антитерористичної операції.

Станом на 1 червня 2019 року Національна рада видала українським мовникам 95 дозволів на тимчасове мовлення, і вже минулого тижня регулятор почав перевидавати дозволи в тих випадках, коли їхній термін завершується, а також видавати нові дозволи.

Розвиток мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом відбувається в рамках діяльності міжвідомчої комісії, що створена при Міністерстві інформаційної політики. До неї входять представники Національної ради, МІП, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Українського державного центру радіочастот, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, Херсонської облдержадміністрації.

За інформацією Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *