Френсіс Фукуяма відповів на слова Путіна про смерть лібералізму

У недавньому інтерв’ю газеті Financial Times президент РФ Володимир Путін заявив, що західна ліберальна ідея «зжила себе остаточно» і «вступила у суперечність з інтересами переважної більшості населення». Путін також виступив за «традиційні цінності», які «стабільніше» і «важливіше для мільйонів людей», ніж ліберальні. Багато експертів і політичних діячів у відповідь зазначили, що ліберальні цінності – трохи ширше поняття, оскільки ґрунтуються на принципах демократії, верховенства право і індивідуальних свободах.

Російська служба «Голосу Америки» попросила прокоментувати ці оцінки Путіна Френсіса Фукуяму (Francis Fukuyama), професора Стенфордського університету. Фукуяма набув всесвітньої популярності у 1989-му році, коли опублікував есе «Кінець історії?», у якому він декларував, що конкурентів у ліберального громадського порядку не залишилося.

Джерело

1 коментар

  1. Олександр

    Іноді і вороги бувають правими. Тут Путін сказав правду. Коли нам влада бреше, ворогу розумно сказати правду. А проблема лібералів в тому що вони відірвалися від реальності і не бачать своїх помилок. І скільки не говори. що лібералізм живий і здоровий, але правда зовсім інша. Лібералізм перебуває в кризі, а суспільство ліберальних країн поступово руйнується. До речі, в Росії також лібералізм, запроваджений ще Єльциним, а Путін його зробив особливим, імперським. В країнах розвиненого лібералізму вже запущені процеси саморуйнування – легалізація легких наркотиків, руйнування традиційної сім’ї, відмова від суспільної моралі, відсутність виховання молоді, навала мігрантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *