Глава УГКЦ: «Наша Церква має вірних і серед китайців»

Нещодавно я отримав листа з китайської парафії УГКЦ. Хоча вони за походженням китайці, але віруючі нашої Церкви. Розповів Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з молоддю під час щорічної загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

«Пройшовши весь шлях до хрещення, вони вирішили стати християнами відповідно до нашої церковної традиції. Наша східна Київська духовність показалася для них чимось дуже таким потягаючим», – додав Предстоятель, відповідаючи на запитання, як навернути атеїста до Бога.

Блаженніший Святослав відзначив, що сьогодні УГКЦ має наче два крила в собі. «Частина наших вірних є греко-католиками з походження. Це є таке традиційне християнство, яке має свою вагу, тому що воно нам передає наше коріння. І друге крило – греко-католики, які стали синами і доньками нашої Церкви з вибору. Це не традиція. Це їхній свідомий і добровільний вибір», – розповів Глава Церкви.

За його словами, сьогодні є багато таких греко-католиків, зокрема на сході та у центрі України.

«На мою думку, для того, аби сучасний атеїст, невіруюча людина стала християнином, вона повинна бодай раз у житті зустріти справжнього християнина», – переконаний Блаженніший Святослав.

В УГКЦ, розповів він, є ціла євангелізаційна програма, тобто намагання промовити слово Євангелія до тих, хто ще не є охрещений. «Але ми бачимо, що лише одного інтелектуального меседжу є замало. Поділ між християнами є також перешкодою для проповідування Євангелія для невіруючих. Але для того, аби справді показати дорогу людині до Бога, яка Його шукає, треба самому тою дорогою йти. Треба самому знати цю дорогу», – вважає Предстоятель.

Він висловив свій жаль, що ми дуже часто не думаємо про тих, хто не вірує в Бога. Не молимося за них, а вони так потребують когось, хто би допоміг їм у їхньому пошуку.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *