Трамп планує заборонити в’їзд деяким шукачам притулку

Адміністрація Трампа заявила в понеділок про посилення обмежень для шукачів притулку, що може значно зменшити кількість мігрантів із Центральної Америки, які мають право в’їхати до США таким чином.

Нове правило, опубліковане у Федеральному реєстрі, вимагає, щоб більшість мігрантів, які планують в’їжджати через південний кордон Америки, спочатку шукали притулку в країнах транзиту – у Мексиці, наприклад. Здебільшого лише у випадку відмови у третій країні шукачі притулку зможуть звернутися до Сполучених Штатів.

"Зрештою, сьогоднішні дії зменшать тягар для нашої внутрішньої системи через шукачів притулку, які не просять невідкладного захисту в першій доступній країні, економічних мігрантів, які не мають обґрунтованого страху переслідування, і транснаціональних злочинних організацій, торговців людьми та контрабандистів, які експлуатують нашу систему для збагачення", – заявив виконувач обов’язків Міністра внутрішньої безпеки США Кевін Макалінан.

Це правило набуде чинності негайно. Існують шанси, що плани Адміністрації Трампа викличуть резонанс, в тому числі і правовий. Відповідно до законодавства США, мігрантам дозволяється просити притулку на території Сполучених Штатів. Однак, існує застереження для тих, хто приходить через безпечні треті країни, тобто країни, з якими США уклали угоду. Агентство ООН з питань біженців частково визначає "безпечну країну", як "країну, в яких біженці можуть отримати притулок без загрози безпеці".

Але власні заяви Трампа про Мексику можуть поставити під сумнів визначення “безпечна країна”. Як повідомляє CNN, у своїх твітах Президент Трамп назвав Мексику "однією з найнебезпечніших країн світу" і заявив, що рівень вбивств у країні збільшився.

Тим не менш, адміністрація продовжує втілювати іншу міграційну політику, яка вимагає, щоб деякі шукачі притулку чекали на рішення у їхніх справах у Мексиці. Політику цю започаткували у січні, потім вона була оскаржена в суді. Зрештою, апеляційна інстанція дозволила адміністрації Трампа продовжувати повертати шукачів притулку до Мексики.

До слова, Президент Гватемали Джиммі Моралес відклав заплановану на сьогодні зустріч у Білому домі з Дональдом Трампом "через юридичні дії та спекуляції” щодо можливої угоди з питань безпеки, яка б надала Гватемалі статус третьої країни для шукачів притулку в США.

​Дивіться також: Як кубинський уряд намагається підтримати економіку країни. Відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *