«Дешевий балаган». Кримчани – про поїздки «єдиноросів» півостровом

Функціонери російської партії «Единая Россия» проводять виїзди реагіонами Криму для вивчення проблемних питань та розробки їхніх рішень. Про це повідомив голова російського парламенту Криму, керівник кримського відділення «Единой России» Володимир Константинов.


Володимир Константинов

«З ініціативи партії в містах та селах проводимо дискусійні майданчики з найпроблемніших питань регіону. Людей, перш за все, турбує відсутність роботи в селах, транспортна доступність, якість охорони здоров’я і доріг. Разом із профільними фахівцями розроблятимемо комплекс рішень щодо всіх озвучених питань», – розповів Константинов.

Кримський спікер звернув увагу на низький рівень зарплат у сільській місцевості.

«Отримуючи зарплату в 15 тисяч, чи можна вважати це роботою або безробіттям?» – запитав керівник кримських єдиноросів після поїздки в Сакський район.

На думку кримського бізнесмена Олега Зубкова, кримські політики повинні вже були за п’ять років вивчити проблеми регіонів. Він назвав їхні виїзди «передвиборною показухою».


Олег Зубков

Провладна партія зробить все від неї залежне, щоб їй не було альтернативи, а у росіян – вибору
Олег Зубков

«Поїздки представників партії «Единая Россия» напередодні виборів селами і селищами – це звичайна передвиборнаа показуха, нічого нового. За п’ять років перебування при владі в Криму кримські єдинороси прекрасно знають всі проблеми кожного селища, села чи міста. А якщо не знають, тоді в шию треба гнати таких депутатів, голів місцевих адміністрацій», – поділився своєю думкою в коментарі Крим.Реалії бізнесмен.

Він зазначив, що в Криму створюються умови, за яких російській партії влади немає альтернативи.

«На жаль, кримчанам не залишається вибору, як вірити в обіцянки представників правлячої партії. Провладна партія зробить все від неї залежне, щоб їй не було альтернативи, а у росіян – вибору», – зазначив Зубков.

Кримський проросійський політик і громадський працівник, депутат п’ятого скликання Верховної ради АРК, який керував кілька років громадською організацією «Російські сили Криму» Віктор Попов вважає, що подібні поїздки виглядають «фальшиво» і не принесуть належного передвиборного результату єдиноросами.

Надто вже це виглядає фальшиво, за п’ять років практично нічого не було зроблено для регіонів
Віктор Попов

«Безумовно, це помилка і партійців, і політтехнологів. Надто вже це виглядає фальшиво, за п’ять років практично нічого не було зроблено для регіонів. Партійні поїздки, скоріше, спрацюють на негатив на виборах. Це примітивна, непрофесійна і помилкова політ-технологія. Потрібно зовсім інше», – розповів Крим.Реалії громадський активіст.

Він підкреслив, що нинішня політична еліта Криму успішно справляється лише з розподілом коштів, що надходять із бюджету Росії, і будівництвом комерційного житла в Криму.

«Крим зараз стоїть «на ручнику» і живе, в основному, за ФЦП (федеральні цільові програми – КР). Місцеві еліти комфортно себе почувають, розподіляючи підряди закупівлі, проводячи тендери. Небагатий внутрішній успіх – це будівництво комерційного житла в центрах населених пунктів, парках, на березі – для продажу. Цей примітивний бізнес дуже подобається нинішнім управлінцям і завдає величезної шкоди майбутньому Криму», – підкреслив Попов.

Російський блогер Олександр Горний порівняв виїзди кримських функціонерів «Единой России» в регіони з гастролями.


Олександр Горний

Звісно, коли такий цирк вривається з піснями і танцями в черговий населений пункт, то є певний ефект
Олександр Горний

«Менше, ніж через два місяці, – вибори, і «клоуни» зі своїм дешевим балаганом поїхали на гастролі обдурювати довірливих кримчан. Звісно, коли такий цирк вривається з піснями і танцями в черговий населений пункт, то є певний ефект. Людям показують фокуси, проводять сеанси з викликом духів, грають на гармошці і показують ведмедів, але тут головне довірливим громадянам – триматися за гаманець, оскільки на гастролі приїхали звичайні шахраї, які перефарбувалися. Вони розповідають, що саме вони особисто побудували міст, аеропорт, «Тавриду» і багато іншого, і страшно, що багато довірливих громадяни вірять цій брехні», – висловив свою думку Крим.Реалії блогер.

Олександр Горний вважає, що в Криму потрібно провести люстрацію чиновників.

«Потрібна жорстка люстрація, щоб цей перефарбований багаж шахраїв, який дістався нам у спадок від України, опинився на узбіччі історії. Ми бачили, як останні п’ять років ці товариші, прикриваючись російськими прапорами і портретами нашого президента, ураганили тут. Я бачив схожий виїзний балаган кілька років тому, перед виборами в Держдуму. Ситуація сумна, хочеться вірити, що шахраїв у владу прорветься якомога менше», – розповів Горний.

Проросійський політик і активіст Борис Лур’є впевнений, що російська партія влади вже продемонструвала свою неспроможність у розвитку країни, але населення ще обманюватиме себе на виборах.

Інстинкт самозбереження змушує правлячу партію перед виборами зображати видимість інтенсивної роботи
Борис Лур’є

«Правляча партія – це не вся Росія, а така, що тимчасово, за збігом обставин, опинилася біля керма держави і показала свою неспроможність у розвитку економіки країни. Більш того, вона стала обслуговувати вузький сектор населення під назвою «олігархія» і «чиновницький апарат». Інстинкт самозбереження змушує правлячу партію перед виборами зображати видимість інтенсивної роботи і турботи про своє населення. Для цього в пригоді всі методи: і використання потужного адмінресурсу, і різні обіцянки, і поїздки селами і селищами Криму. Це частково принесе свої плоди, бо населення як і раніше схильне до самообману і довіри правлячій еліті», – повідомив у коментарі Крим.Реалії активіст.

Він зазначив, що багато кримчан через ситуацію, що склалася відмовляються брати участь у голосуванні на майбутніх виборах.

«А багато хто просто не підуть на вибори, тому що не вірять обіцянкам правлячої партії, що повністю відповідає цілям і задачам сформованої ними влади. Чим менше людей прийде на вибори, тим більше можливостей їхньої фальсифікації. ЗМІ так і не стали четвертою незалежною владою, не роз’яснюють населенню справжній стан справ в економіці, і так само несуть свою частку відповідальності за ситуацію, що склалася. Підсумок п’ятирічного правління «Единой России» – маса кримінальних справ і 76 місце в економічному розвитку регіону (в порівнянні з регіонами сусідньої Росії – КР)», – зазначив Лур’є.

А ось проросійський активіст і журналіст із Ялти Сергій Сардико заявляє, що якась користь від збільшеної передвиборної активності «Единой России» все-таки є.


Сергій Сардико

Складається враження, що зараз весь адмінресурс кинутий на підтримку виборчої кампанії кандидатів у депутати від «Единой России»
Сергій Сардико

«Пряма користь для людей є! Складається враження, що зараз весь адмінресурс кинутий на підтримку виборчої кампанії кандидатів у депутати від «Единой России». Наприклад, поява в Ялті заступника голови міськадміністрації Оганесяна, з ще офіційно незареєстрованим кандидатом від «ЕР» Куршутовим, на вулиці Свердлова біля будинку №51, обернулося чарівною обіцянкою виборцям до вересня заасфальтувати під’їзні шляхи та прибудинкову територію, встановити спортивний майданчик. Чому це не робилося в плановому порядку рік або півроку назад? Так забудуть люди, за ким із кандидатів стоїть адмінресурс! «Чарівники» зроблять на 8 вересня видимі зміни на краще: що ж, хоч щось корисного населення «урве» від виборів», – повідомив Крим.Реалії Сардико.

Довідка: Російська влада планує провести в Криму вибори депутатів кримського парламенту і місцевих рад 8 вересня 2019 року. В Україні, США, ЄС і низці країн світу не визнають законність проведення Росією виборів на анексованому півострові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *