У церкві Пресвятої Трійці м. Вільнюса проходив Перший Міжнародний фестиваль «Мости мистецтва»

24 липня 2019 року у Вільнюсі за організаційного сприяння та підтримки Посольства України в Литовській Республіці, Українського культурного фонду при Міністерстві культури України, Громадської організації «Яскрава країна» (Україна), відбулося відкриття Першого міжнародного фестивалю музики, пісні й танцю «Мости мистецтва».

Відбувся концерт в Українській Греко-Католицькій Церкві Пресвятої Трійці м. Вільнюса за участі хору Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького. Храм був переповнений слухачами-шанувальниками унікального українського хорового мистецтва.

Під час концерту лунали твори видатних українських композиторів-класиків Миколи Лисенка, Миколи Леонтовича, Анатолія Авдієвського, Володимира Стеценка, а також сучасних українських та європейських композиторів.

До присутніх з вітальними промовами звернулися Посол України у Литві Володимир Яценківський, настоятель храму о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ та голова ГО «Яскрава країна» Ольга Обласова.

У рамках заходу у центрі Вільнюса відбувся яскравий танцювальний флешмоб українських народних хореографічних ансамблів «Каприз» з м. Кременчук та «Світанок» з м. Кропивницький, свідками якого стали численні мешканці та гості литовської столиці.

Фестиваль, в якому беруть участь українські та литовські творчі колективи охопив такі міста Литви, як Вільнюс, Тракай та Клайпеда.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *