Начальники з фізичної підготовки Сухопутних військ вивчали досвід іноземних армій



На базі Військової академії (м. Одеса) були проведені щорічні збори фахівців фізичної підготовки Сухопутних військ Збройних сил України. Головною метою заходу стало набуття нових методичних навичок та вивчення досвіду іноземних армій.
Вдосконалення озброєння і бойової техніки викликає все більш глибокий розподіл військової праці, створює нові військово-технічні спеціальності, веде до появи нових видів фізичних і нервово-психічних навантажень. Вони вимагають здатності швидко переробляти великі обсяги інформації, стійкості до тривалої роботи, уважності, точної координації. В сучасних умовах вимоги до точності дій зросли в багато разів. Точність залежить від степені втоми, яка наступає пізніше в осіб з високою фізичною витривалістю. Тому фізична підготовка, забезпечуючи збереження працездатності і формування спеціальних якостей особового складу, є одним із важливих елементів підтримання бойової готовності військ.
На жаль, вже не з теоретичних занять українські військовослужбовці знають, що сучасний бій характеризується високою маневреністю сил і засобів, напруженістю і швидкоплинністю, швидкими змінами обстановки, підвищенням ролі людського фактора. Тож такі збори є надважливими для наших офіцерів. Протягом 3 днів, окрім звичних занять, проводяться змагання з рукопашного бою з імітацією сутичок, впроваджуються нові елементи системи БАРС. Втім, розвиток військовослужбовця залежить від фінансування армії, тож чимале зацікавлення в учасників викликала лекція про альтернативні тренажери, такі, які і за якістю не поступляться, і ціною не кусаються. Вивчали і порядок проведення тендерів на закупівлю спортивного знаряддя. Система контрольного іспиту – бальна: за кожен з пройдених етапів перевірки військовослужбовець дістає бали, що у сумі складають оцінку і залік. Загалом, рівень цьогорічної підготовки офіцерів штабу командування оцінено як задовільний.
Підсумовуючи складання нормативів особовим складом, можна впевнено стверджувати, що майбутнє нашої країни в руках фізично сильних, загартованих та підготовлених військовослужбовців.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *