Марунові берети одягли строковики 79-ки



Носити берет кольору марун – дуже почесно. Таке право необхідно заслужити власною хоробрістю, силою та витривалістю. Військовослужбовці, що проходять строкову військову службу у 79-ій ОДШБр, марунові берети здобували долаючи перешкоди в небі, на суші та у воді. Таку традицію тільки започаткували, проте вона вже показала результат – більшість з них виявили бажання підписати контракт зі Збройними Силами України.
Ранок для строковиків розпочався із сигналу навчальної тривоги. У небо здійнявся вертоліт Мі-8. На висоті 800 метрів вони здійснили свій перший стрибок з парашутом – так стартував іспит на право носити берет кольору «марун». Пересиливши інстинкт самозбереження, хлопці сміливо подолали перший елемент іспиту. Далі –вогневий рубіж, відстань до мішеней – 100 метрів. Звісно, до виконання стрільб зі стрілецької зброї готувалися, тому показали хороші результати.
Вдало відстрілялись, уразивши всі цілі, перейшли до наступного елементу іспиту – подолання смуги перешкод.
Сама смуга – невелика, проте насичена різноманітними перепонами, які необхідно пройти дуже швидко. Перша з них – ділянка з колючим дротом, під нею вони мусять проповзти по-пластунськи. Наступна – мурована стіна, заввишки 2 метри – тут все просто, хлопці високі, долають її з легкістю. Усе це бійці проходять на швидкість, під постійні звуки пострілів та вибухів, у повній амуніції та відпрацьовують елементи тактики, прикриваючи один одного під час переміщень.
Далі – елемент задимлення. Його використовують для створення умов, наближених до бойових, який більше тренує психологічну стійкість військовослужбовців.
Після смуги перешкод на БТРах дістаються до річки Південний Буг, де відпрацьовують елементи рейдових та наступальних дій у складі групи.
Далі – разом долають водну перепону з вантажем – у такий спосіб вчаться працювати в команді, тренуючи власну витривалість та злагоджену роботу колективу.
Під звуки військового оркестру строковики долають останні метри марш-кидку, проте ніякого відпочинку – знімають бойову амуніцію та готуються до спарингів з інструкторами з рукопашного бою. Це завершальний етап смуги перешкод, під час якого треба вистояти 2 хвилини проти ударів досвідчених військових.
Іспит на силу, мужність та витривалість пройшли всі. Строковики вишикувались на плацу військової частини для урочистого отримання берету кольору марун. Більшість хлопців після проходження строкової служби виявили бажання укласти контракт зі ЗС України та продовжити військову службу у Десантно-штурмовій бригаді.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *