У Дорі освятили хрест з нагоди стоп’ятдесятилітня Климентія Шептицького

2 серпня, у день святого пророка Іллі, в с.Дора, що поблизу Яремче, відзначити ювілейний рік священомученика Климентія Шептицького. З цієї нагоди у монастирі св. Пророка Іллі відбулося освячення пам’ятного хреста на честь його засновника.

Для Прикарпаття постать Климентія Шептицького є особливо значимою, адже тут священномученик  заснував два монастирі –  у Дорі та в с. Лужки під Осмолодою, а також був фундатором «Рідної школи» в тодішньому Станіславі.

Урочисту Літургію цього дня в Іллінському монастирі очолив Луцький Екзарх Української Греко-Католицької Церкви Йосафат Говера у співслужінні з синкелом у справах монашества Львівської архієпархії о. Юстином Бойком, протопресвітером Ланчинським Коломийської єпархії о. Василем Ткачуком та численним духовенством.

По завершенню богослужіння для вірних та паломників, які цього дня прибули віддати шану священномученику, провели невеликий екскурс історією монастиря та розповіли про справу Шептицького на благо Церкви. Відтак відбулося освячення та встановлення пам’ятного хреста.

Нагадаємо, що в Україні 2019 рік визначений роком пам’яті Климентія Шептицького, який відзначають на національному рівні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *