СДК «Юрій Олефіренко» став на плановий ремонт



У місті корабелів 7 серпня розвели одразу три мости – для заходу на територію ДП «Миколаївський суднобудівний завод» сдк «Юрій Олефіренко» для виконання планових ремонтних робіт. ДП «Миколаївський суднобудівний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримав замовлення на плановий ремонт десантного корабля «Юрій Олефіренко».
Під час ремонтних робіт буде проведено перевірку, ремонт чи повну заміну всіх вузлів та механізмів, оглянуті та, у випадку необхідності, полагоджені трубопроводи й електромережі корабля, його корпус та відсіки. Це завдання дозволить завантажити роботою весь колектив, налагодити роботу підприємства, забезпечить стабільну виплату зарплат, податків та зборів. За словами представників ДП «Миколаївський суднобудівний завод», ремонтні роботи триватимуть кілька місяців, і будуть якісними, адже здійснюватимуть їх професійні працівники. Нагадуємо, сдк «Юлій Олефіренко», колишня назва «Кіровоград», отримав нове найменування 2016 на честь капітана 1-ог рангу Юрія Олефіренка, котрий загинув 2015 року від мінометного обстрілу біля Маріуполя. Корабель здатний проводити десантування близька 150 бійців, або до 10 одиниць бронетехніки, озброєний реактивними системами залпового вогню та 30-мм автоматичними гарматами.
Цей корабель активно використовує Морська піхота України, на постійній основі він бере участь у навчаннях. Зокрема, саме «Юрій Олефіренко» традиційно взяв участь в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2019», під час яких висадив на берег морських піхотинців, що за підтримки бойових машин піхоти і бронетранспортерів зайняли плацдарм, організували оборону і утримували її до підходу основних сил. Наразі корабель базується в Очакові. 2008 року пройшов поточний ремонт.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *